Pizzanpaistajien ohut ja rapea pizzapohjaReseptin takana kumppani

Pizzanpaistajien ohut ja rapea pizzapohja

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Valmista pizzaan ihanan ohut ja rapea pohja kuin New Yorkissa konsanaan. Täydellinen rakenne ja herkullinen aromi saadaan kohottamalla taikinaa riittävän pitkään. Resepti: Pizzanpaistajat

    Ainekset

    4 kpl
    500 g (n. 8 dl)
     
    tai
    1 g (n. 1/3 tl)
     
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    300 g (n. 3 dl)
     
    kylmää vettä
    tai
    12 g (n. 2 tl)
     
    hienoa merisuolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    895 kJ / 211 kcal
    Rasva
    0,4 g
    josta tyydyttynyttä
    0,1 g
    Hiilihydraatit
    43,7 g
    josta sokereita
    0,9 g
    Proteiini
    7,4 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä peitettynä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.

    Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.

    Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

    Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 200 g).

    Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä vielä noin 4 tuntia huoneenlämmössä tai noin 1 vuorokausi jääkaapissa, niin saat vielä maukkaamman pohjan. Kylmäkohotetut pizzapullat nostetaan huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

    Pizzan paistaminen: Jauhota pizzapulla kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele ja venytä tai kauli taikina ohueksi pohjaksi ja lisää täytteet. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
      Hinta 2,59/kpl
      2,59/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
      Hinta 5,99/kpl
      9,22/kg
    • Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Hinta 1,19/kpl
      27,05/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 3,15/kpl
      28,64/kg
    • Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125g
      Hinta 3,29/kpl
      26,32/kg
    • Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250g
      Hinta 2,79/kpl
      11,16/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,2 (45 arviota)