PataleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pataleipä

Hemmottele aamupalalla rakkaitasi helpolla ja rapeakuorisella pataleivällä, jota ei tarvitse vaivata. Leipä tunnetaan nimellä "No knead bread", vaivaamaton leipä. Noin 0,70 €/annos*

  • 1 kpl
  • yli 60 min
  • 100 kcal / annos (50g)

Ainekset

1 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi ja sekoita nopeasti (älä vaivaa taikinaa). Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-16 tunniksi.
  2. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Älä vaivaa taikinaa vielä tässäkään vaiheessa. Anna leivän kohota leivinliinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  3. Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus noin 3 litraa) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, lisää leipä kuumaan pataan ja peitä pata kannella. Paista leipää kannen alla noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  4. Kumoa leipä jäähtymään hetkeksi ritilän päälle. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 50g100 g

  • 100 kcal412 kJ
  • Proteiinia 4 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    1,95/kpl0,98/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    2,09/kpl1,05/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka auringonkukansiemenet 180g
    Pirkka auringonkukansiemenet 180g
    0,99/kpl5,50/kg
  • Paahdetut auringonkukansiemenet 300g
    Paahdetut auringonkukansiemenet 300g
    2,69/kpl8,97/kg
  • Risetti 500g kuorittu auringonkukansiemen
    Risetti 500g kuorittu auringonkukansiemen
    1,65/kpl3,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 158 arvostelua
  • Sari24.5.2020

    Kannattaa öljytä kuuma pata ennen taikinan laittoa siihen.

  • Raija31.3.2020

    Pitääkö olla rautapata? Uskaltaako kokeilla fiskarsin teräspataa?

  • K-Kuluttajapalvelu31.3.2020

    Raija, pataleivän voi paistaa myös keraamisessa padassa tai vaikka teräskattilassa.

  • L.e.12.2.2020

    Pata kannattaa voidella öljyllä juuri ennen kun laittaa leivän sinne

  • leipä-pro15.12.2019

    Puolet leivästä jäi pataan, muuten hyvä.

  • Lv14.12.2018

    Entä gluteeniton, miten resepti muuttuu?

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2018

    Lv, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Jouluisen gluteenittoman pataleivän reseptin löydät osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-joulupataleipa

  • K-Kuluttajapalvelu8.1.2018

    Tinde, kuten itsekin olitkin jo testannut, hiutaleita lisäämällä leipään saa hyvin lisättyä kuitua.

  • Tinde8.1.2018

    Ihana keksintö, tuo pataleipä! Tein vehnään ja lisäksi 3dl kaurahiutale. Tuli hyvää. Miten saisi enemmän kuitua, mitkä jauhot?

  • tiina13.8.2017

    Voisikohan pataleipään laittaa esimerkiksi maltaita ja siirappua?Miten se mahtaa vaikuttaa kohoamiseen?

  • K-Kuluttajapalvelu13.8.2017

    Hei Tiina, pataleipään voi laittaa myös maltaita ja siirappia. Taikina kohotetaan samalla tavalla.

  • Hulda23.2.2017

    Tosi hyvää leipää vähällä vaivalla. Lisäsin joukkoon pinjansiemeniä. Nam!

  • S.B5.1.2017

    Pataleipä: Aivan täydellinen leipä.Pysyi maukkaana,tuoreena ja mehevänä 3 päivää.Lisäsin siemensekoitusta ja kuivattua rosmariinia.

  • Kuluttajapalvelu8.2.2016

    Valurautapata kestää kuumennusta tyhjänäkin. Esimerkiksi emaloidulle valurautapadalle tätä ei kuitenkaan suositella.

  • Nimetön käyttäjä8.2.2016

    Voiko valurautapata mennä tuosta tyhjänä kuumentamisesta pilalle? Olen kuullut ettei niin saisi tehdä.

  • Kuluttajapalvelu1.2.2016

    Katt, pataleivän voi paistaa myös keraamisessa padassa tai vaikka teräskattilassa.

  • katt31.1.2016

    Voiko tätä tehdä muussa kuin valurautapadassa?