• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pataleipä

Ihanan rapeakuorinen pataleipä on helppo valmistaa, sillä taikinaa ei vaivata. Leipä tunnetaan nimellä "No knead bread", vaivaamaton leipä.
Pataleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 kpl
  • yli 60 min
  • 100 kcal / annos (50g)

Ainekset

1 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi ja sekoita nopeasti (älä vaivaa taikinaa). Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-16 tunniksi.
  2. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Älä vaivaa taikinaa vielä tässäkään vaiheessa. Anna leivän kohota leivinliinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  3. Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus noin 3 litraa) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, lisää leipä kuumaan pataan ja peitä pata kannella. Paista leipää kannen alla noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  4. Kumoa leipä jäähtymään hetkeksi ritilän päälle. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 100 kcal412 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 53 arvostelua
  • tiina13.8.2017

    Voisikohan pataleipään laittaa esimerkiksi maltaita ja siirappua?Miten se mahtaa vaikuttaa kohoamiseen?

  • K-Kuluttajapalvelu13.8.2017

    Hei Tiina, pataleipään voi laittaa myös maltaita ja siirappia. Taikina kohotetaan samalla tavalla.

  • Hulda23.2.2017

    Tosi hyvää leipää vähällä vaivalla. Lisäsin joukkoon pinjansiemeniä. Nam!

  • S.B5.1.2017

    Pataleipä: Aivan täydellinen leipä.Pysyi maukkaana,tuoreena ja mehevänä 3 päivää.Lisäsin siemensekoitusta ja kuivattua rosmariinia.

  • Kuluttajapalvelu8.2.2016

    Valurautapata kestää kuumennusta tyhjänäkin. Esimerkiksi emaloidulle valurautapadalle tätä ei kuitenkaan suositella.

  • Nimetön käyttäjä8.2.2016

    Voiko valurautapata mennä tuosta tyhjänä kuumentamisesta pilalle? Olen kuullut ettei niin saisi tehdä.

  • Kuluttajapalvelu1.2.2016

    Katt, pataleivän voi paistaa myös keraamisessa padassa tai vaikka teräskattilassa.

  • katt31.1.2016

    Voiko tätä tehdä muussa kuin valurautapadassa?