PataleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pataleipä

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Hemmottele aamupalalla rakkaitasi helpolla ja rapeakuorisella pataleivällä, jota ei tarvitse vaivata. Leipä tunnetaan nimellä "No knead bread", vaivaamaton leipä.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

1 kpl
3 1/2 dl
 
tai
3 1/2 dl
 
tai
4 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
kuivahiivaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
13 459 kJ / 3 218 kcal
Rasva
47,3 g
josta tyydyttynyttä
6,3 g
Hiilihydraatit
550,3 g
josta sokereita
4,3 g
Proteiini
129 g
Suola
20,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi ja sekoita nopeasti (älä vaivaa taikinaa). Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12–16 tunniksi.

Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Älä vaivaa taikinaa vielä tässäkään vaiheessa. Anna leivän kohota leivinliinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus noin 3 litraa) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, lisää leipä kuumaan pataan ja peitä pata kannella. Paista leipää kannen alla noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Kumoa leipä jäähtymään hetkeksi ritilän päälle. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka auringonkukansiemenet 180g
    Hinta 1,49/kpl
    8,28/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,19/kpl
    27,05/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Paahdetut auringonkukansiemenet 300g
    Hinta 3,09/kpl
    10,30/kg
  • Urtekram Auringonkukansiemen 375g luomu
    Hinta 2,79/kpl
    7,44/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (229 arviota)

  • Hemkok
    9 kuukautta sitten
    Lisätkää padan pojan voiteleminen ohjeeseen, jotta leipä ei tarttuisi kiinni pohjasta.
  • Leipuri hiivaleipä
    10 kuukautta sitten
    Leipä junttautui uunissa padan pohjalle eikä sitten edes piikkaamalla lähtenyt irti. Kumoamatta siis jäi ja lopputulos oli susiruma. Lahjaleivät jäi antamatta. Leivän nimeksi kävisi paremminki nyhtöleipä, jos sitä tykkää repiä irti padasta. Padat oli materiaaliltaan valurautaa (emaloidulla pinnalla) ja 2 keraamista, joista toisessa lasitus.
  • Höh
    1 vuosi sitten
    Tehty taikina täsmälleen kuten ohjeessa neuvottu. Lopputuloksena venyvä joka paikkaan tarttuva liisteri, mitään taikinan reunoja ei todellakaan saanut jauhojen avulla käännettyä leivän alle. Taikinan päälle kun laittoi leivinliinan, jäi siihen liisterikasaan kiinni. Eikä kohonnut ylöspäin, vaan levisi sivuille. Mikäköhän tässä nyt meni täysin mönkään, osaako kukaan sanoa?
  • Plop
    1 vuosi sitten
    Noviisi aähän voit kaataa sinne padan pohjalle vaikka vettä sen lämmityksen ajaksi. Ideahan siinä on vaan esilämmittää se astia
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Noviisi, kiitos kysymyksestä! Teräskattila käy hyvin, samoin erilaiset keraamiset padat.
  • Noviisi
    2 vuotta sitten
    Hei Mistä löytää sopiva pata, kun kaikki, joita katsoin, ovat emaloituja mallista riippumatta? Niitähän ei saa kuumentaa tyhjänä. Ja kaapissani oli vain emalipata. Teräskattilaan nyt laitoin tuonne uuniin kuumenemaan.
  • Katja
    2 vuotta sitten
    Tehtiin vähän sovellettuna. Hyvin toimi, kaikille maistui. Oltiin talvilomalla Levillä, joten siemeniä ei ollut käytettävissä, niinpä lisäsin hieman kaurahiutaleita ja mysliä. Jatkoon!!!
  • Kirsikka
    3 vuotta sitten
    Onnistuuko spelttivehnästä? Puolet täysjyväspelttijauhoja ja spelttialkuvehnäjauhoista jos laittaa niin varmaan ok? Sitten tuo hiiva kun itse tykkään käyttää tuorehiivaa niin onko se herneen kokoinen hiivamuru joka vastaisi kuivahiiva määrää?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kirsikka, resepti on testattu K-Koekeittiöllä reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit toki halutessasi kokeilla spelttivehnän käyttöä. Toki on hyvä huomioida että jos jauhot ovat hyvin kuitupitoisia, voi leivän rakenteesta tulla tiivis. Tarvittaessa voit valmistaa leivän tällä reseptillä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/hapanjuurispelttileipa Taikinaan voi laittaa hiivaa noin herneenkokoisen määrän.
  • Leivötön
    3 vuotta sitten
    Ei kohonnut missään vaiheessa..
  • Etäleipuri
    3 vuotta sitten
    Hyvä ohje! Taitoin leivinpaperin padan pohjalle niin ei leipä jäänyt kiinni ja hyvää tuli!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kysyvä ei tieltä eksy, kuuma pata on olennainen asia leivän kypsymisen kannalta ja myös jotta taikina ei jää pataan kiinni. Voit halutessasi valmistaa nämä pataleipää muistuttavat sämpylät, jotka kypsennetään pellillä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/rapeat-sampylat
  • Kysyvä ei tieltä eksy
    3 vuotta sitten
    Keraamisessa padassa on ohje ettei saa kuumentaa tyhjänä.voiko pataleivän taikinan laittaa "kylmään" eli huoneenlämpöiseen pataan?
  • Sari
    4 vuotta sitten
    Kannattaa öljytä kuuma pata ennen taikinan laittoa siihen.
  • Raija
    4 vuotta sitten
    Pitääkö olla rautapata? Uskaltaako kokeilla fiskarsin teräspataa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Raija, pataleivän voi paistaa myös keraamisessa padassa tai vaikka teräskattilassa.
  • L.e.
    4 vuotta sitten
    Pata kannattaa voidella öljyllä juuri ennen kun laittaa leivän sinne
  • leipä-pro
    4 vuotta sitten
    Puolet leivästä jäi pataan, muuten hyvä.
  • Lv
    5 vuotta sitten
    Entä gluteeniton, miten resepti muuttuu?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Lv, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Jouluisen gluteenittoman pataleivän reseptin löydät osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-joulupataleipa
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tinde, kuten itsekin olitkin jo testannut, hiutaleita lisäämällä leipään saa hyvin lisättyä kuitua.
  • Tinde
    6 vuotta sitten
    Ihana keksintö, tuo pataleipä! Tein vehnään ja lisäksi 3dl kaurahiutale. Tuli hyvää. Miten saisi enemmän kuitua, mitkä jauhot?
  • tiina
    7 vuotta sitten
    Voisikohan pataleipään laittaa esimerkiksi maltaita ja siirappua?Miten se mahtaa vaikuttaa kohoamiseen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei Tiina, pataleipään voi laittaa myös maltaita ja siirappia. Taikina kohotetaan samalla tavalla.
  • Hulda
    7 vuotta sitten
    Tosi hyvää leipää vähällä vaivalla. Lisäsin joukkoon pinjansiemeniä. Nam!
  • S.B
    7 vuotta sitten
    Pataleipä: Aivan täydellinen leipä.Pysyi maukkaana,tuoreena ja mehevänä 3 päivää.Lisäsin siemensekoitusta ja kuivattua rosmariinia.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Valurautapata kestää kuumennusta tyhjänäkin. Esimerkiksi emaloidulle valurautapadalle tätä ei kuitenkaan suositella.
  • Nimetön käyttäjä
    8 vuotta sitten
    Voiko valurautapata mennä tuosta tyhjänä kuumentamisesta pilalle? Olen kuullut ettei niin saisi tehdä.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Katt, pataleivän voi paistaa myös keraamisessa padassa tai vaikka teräskattilassa.
  • katt
    8 vuotta sitten
    Voiko tätä tehdä muussa kuin valurautapadassa?