Pataleipä
Hemmottele aamupalalla rakkaitasi helpolla ja rapeakuorisella pataleivällä, jota ei tarvitse vaivata. Leipä tunnetaan nimellä "No knead bread", vaivaamaton leipä. Noin 0,70 €/annos*
- 1 kpl
- yli 60 min
- 100 kcal / annos (50g)
Ainekset
1 kpl
- 3 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 4dlvettä
- 1tlkuivahiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi ja sekoita nopeasti (älä vaivaa taikinaa). Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-16 tunniksi.
- Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Älä vaivaa taikinaa vielä tässäkään vaiheessa. Anna leivän kohota leivinliinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
- Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus noin 3 litraa) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, lisää leipä kuumaan pataan ja peitä pata kannella. Paista leipää kannen alla noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
- Kumoa leipä jäähtymään hetkeksi ritilän päälle. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 100 kcal412 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja17 g
- Rasvaa1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kannattaa öljytä kuuma pata ennen taikinan laittoa siihen.
Pitääkö olla rautapata? Uskaltaako kokeilla fiskarsin teräspataa?
Raija, pataleivän voi paistaa myös keraamisessa padassa tai vaikka teräskattilassa.
Pata kannattaa voidella öljyllä juuri ennen kun laittaa leivän sinne
Puolet leivästä jäi pataan, muuten hyvä.
Entä gluteeniton, miten resepti muuttuu?
Lv, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Jouluisen gluteenittoman pataleivän reseptin löydät osoitteesta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-joulupataleipa
Tinde, kuten itsekin olitkin jo testannut, hiutaleita lisäämällä leipään saa hyvin lisättyä kuitua.
Ihana keksintö, tuo pataleipä! Tein vehnään ja lisäksi 3dl kaurahiutale. Tuli hyvää. Miten saisi enemmän kuitua, mitkä jauhot?
Voisikohan pataleipään laittaa esimerkiksi maltaita ja siirappua?Miten se mahtaa vaikuttaa kohoamiseen?
Hei Tiina, pataleipään voi laittaa myös maltaita ja siirappia. Taikina kohotetaan samalla tavalla.
Tosi hyvää leipää vähällä vaivalla. Lisäsin joukkoon pinjansiemeniä. Nam!
Pataleipä: Aivan täydellinen leipä.Pysyi maukkaana,tuoreena ja mehevänä 3 päivää.Lisäsin siemensekoitusta ja kuivattua rosmariinia.
Valurautapata kestää kuumennusta tyhjänäkin. Esimerkiksi emaloidulle valurautapadalle tätä ei kuitenkaan suositella.
Voiko valurautapata mennä tuosta tyhjänä kuumentamisesta pilalle? Olen kuullut ettei niin saisi tehdä.
Katt, pataleivän voi paistaa myös keraamisessa padassa tai vaikka teräskattilassa.
Voiko tätä tehdä muussa kuin valurautapadassa?