Itse tehty ketsuppiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty ketsuppi

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Säilö kesän tomaatit talteen itse tehtyyn ketsuppiin. Ketsuppi maistuu niin hampurilaisten, hotdogien kuin erilaisten pastaruokienkin kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 kg
 
kypsiä tomaatteja
tai
1 (250 g)
 
iso punainen paprika
tai
1 (160 g)
 
iso sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 dl
 
fariinisokeria
tai
1 dl
 
omenaviinietikkaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 1/4 tl
 
jauhettua neilikkaa
tai
1/2 tl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Valmistus

yli 60 min

Kalttaa tomaatit eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne. Kuutioi tomaatit. Poista paprikan kanta ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Sekoita kattilassa fariinisokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä ilman kantta noin 30 minuuttia.

Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita. Keitä vielä noin 30 minuuttia, kunnes ketsuppi on sopivan sakeaa.

Jaa hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit hyvin ja anna jäähtyä. Säilytä ketsuppi jääkaapissa. Valmista ketsuppia tulee noin 1 litra.

Vinkki! Voit tehdä ketsupista tulisemman lisäämällä siihen keittämisen loppuvaiheessa yhden hienonnetun miedon chilin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (47 arviota)

  • O-P
    7 kuukautta sitten
    Tein ja teen toistekin. Lisäsin yhden chilipalkon. Tuli todella hyvää.
  • Ruusu-Liisa
    8 kuukautta sitten
    Tosi hyvää ja käy niin moneen ruokaan.
  • Kaisu
    8 kuukautta sitten
    Jopa 8-vuotias sanoi, että paljon parempaa kuin kaupan ketsuppi
  • Teija
    1 vuosi sitten
    Ihanaa ketsuppia tuli vaikka jätin sokerin tykkänään pois. Tosi hyvä resepti!
  • Forthborn
    3 vuotta sitten
    Kai hieman jäähtyneeseen ketsuppiin voi lisätä Atamonia ohjeensa mukaan. Se on bentsoehappoa (+sen natriumsuolaa), jota on luontaisesti useissa marjoissa. Ketsuppia käyttäessä ei varmaan saa liikaa natriumsuolaa (yli 5mg/kg/vrk), ellei käytä sitä hulvattomasti
  • Bb
    4 vuotta sitten
    Jouduin keittämään huomattavasti kauemmin kuin 2x30min, mutta älyttömän hyvää tuli
  • Kati
    7 vuotta sitten
    Kiitos nopeasta vastauksesta. Laitetaanpa tiiviit upouudet lasipurnukat myös maanantain ostoslistaan ;-)
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Kati, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja purkkeja, niin ketsuppi säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia.
  • Kati
    7 vuotta sitten
    Kuinka kauan tämä itsetehty ketsuppi säilyy?