Itse tehty ketsuppi
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Säilö kesän tomaatit talteen itse tehtyyn ketsuppiin. Ketsuppi maistuu niin hampurilaisten, hotdogien kuin erilaisten pastaruokienkin kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
1 kg | kypsiä tomaatteja tai |
1 (250 g) | iso punainen paprika tai |
1 (160 g) | iso sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1 dl | omenaviinietikkaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
n. 1/4 tl | jauhettua neilikkaa tai |
1/2 tl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
yli 60 min
Kalttaa tomaatit eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne. Kuutioi tomaatit. Poista paprikan kanta ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Sekoita kattilassa fariinisokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä ilman kantta noin 30 minuuttia.
Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita. Keitä vielä noin 30 minuuttia, kunnes ketsuppi on sopivan sakeaa.
Jaa hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit hyvin ja anna jäähtyä. Säilytä ketsuppi jääkaapissa. Valmista ketsuppia tulee noin 1 litra.
Vinkki! Voit tehdä ketsupista tulisemman lisäämällä siihen keittämisen loppuvaiheessa yhden hienonnetun miedon chilin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(22 arviota)
- 30 - 60 min3,2(78 arviota)
- yli 60 min3,5(37 arviota)
- yli 60 min4,6(122 arviota)
- 30 - 60 min4,1(98 arviota)
- 30 - 60 min5,0(7 arviota)
- yli 60 min4,7(64 arviota)
- 30 - 60 min3,9(91 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (42 arviota)
- Teija8 kuukautta sittenIhanaa ketsuppia tuli vaikka jätin sokerin tykkänään pois. Tosi hyvä resepti!
- Forthborn2 vuotta sittenKai hieman jäähtyneeseen ketsuppiin voi lisätä Atamonia ohjeensa mukaan. Se on bentsoehappoa (+sen natriumsuolaa), jota on luontaisesti useissa marjoissa. Ketsuppia käyttäessä ei varmaan saa liikaa natriumsuolaa (yli 5mg/kg/vrk), ellei käytä sitä hulvattomasti
- Bb3 vuotta sittenJouduin keittämään huomattavasti kauemmin kuin 2x30min, mutta älyttömän hyvää tuli
- Kati6 vuotta sittenKiitos nopeasta vastauksesta. Laitetaanpa tiiviit upouudet lasipurnukat myös maanantain ostoslistaan ;-)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKati, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja purkkeja, niin ketsuppi säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia.
- Kati6 vuotta sittenKuinka kauan tämä itsetehty ketsuppi säilyy?