Hyppää sisältöön
Itse tehty ketsuppiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty ketsuppi

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Säilö kesän tomaatit talteen itse tehtyyn ketsuppiin. Ketsuppi maistuu niin hampurilaisten, hotdogien kuin erilaisten pastaruokienkin kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 (250 g) iso punainen paprika
  • 1 (160 g) iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • n. 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl Pirkka kanelia
  • ripaus mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    179 kJ / 43 kcal
  • Rasva
    0,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    8,1 g
  • josta sokereita
    7,8 g
  • Proteiini
    0,7 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kalttaa tomaatit eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne. Kuutioi tomaatit. Poista paprikan kanta ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kattilassa fariinisokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä ilman kantta noin 30 minuuttia.
  3. Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita. Keitä vielä noin 30 minuuttia, kunnes ketsuppi on sopivan sakeaa.
  4. Jaa hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit hyvin ja anna jäähtyä. Säilytä ketsuppi jääkaapissa. Valmista ketsuppia tulee noin 1 litra.
Vinkki! Voit tehdä ketsupista tulisemman lisäämällä siihen keittämisen loppuvaiheessa yhden hienonnetun miedon chilin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (55 arviota)

  • Kepuli
    8 kuukautta sitten
    Maku oli erinomainen. Mutta voiko tätä pakastaa?
  • Jaana
    10 kuukautta sitten
    Todella maukasta. Lisäsin yhden miedon chilin.
  • O-P
    1 vuosi sitten
    Tein ja teen toistekin. Lisäsin yhden chilipalkon. Tuli todella hyvää.
  • Ruusu-Liisa
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää ja käy niin moneen ruokaan.
  • Kaisu
    1 vuosi sitten
    Jopa 8-vuotias sanoi, että paljon parempaa kuin kaupan ketsuppi
  • Teija
    2 vuotta sitten
    Ihanaa ketsuppia tuli vaikka jätin sokerin tykkänään pois. Tosi hyvä resepti!
  • Forthborn
    4 vuotta sitten
    Kai hieman jäähtyneeseen ketsuppiin voi lisätä Atamonia ohjeensa mukaan. Se on bentsoehappoa (+sen natriumsuolaa), jota on luontaisesti useissa marjoissa. Ketsuppia käyttäessä ei varmaan saa liikaa natriumsuolaa (yli 5mg/kg/vrk), ellei käytä sitä hulvattomasti
  • Bb
    5 vuotta sitten
    Jouduin keittämään huomattavasti kauemmin kuin 2x30min, mutta älyttömän hyvää tuli
  • Kati
    8 vuotta sitten
    Kiitos nopeasta vastauksesta. Laitetaanpa tiiviit upouudet lasipurnukat myös maanantain ostoslistaan ;-)
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Kati, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja purkkeja, niin ketsuppi säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia.
  • Kati
    8 vuotta sitten
    Kuinka kauan tämä itsetehty ketsuppi säilyy?