• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Itse tehty ketsuppi

Säilö kesän tomaatit talteen itse tehtyyn ketsuppiin. Ketsuppi maistuu niin hampurilaisten, hotdogien kuin erilaisten pastaruokienkin kanssa.
Itse tehty ketsuppi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 39,2 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kgkypsiä tomaatteja
    • 1(250 g)iso punainen paprika
    • 1(160 g)iso sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1dlfariinisokeria
    • 1dlomenaviinietikkaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • n. 1/4tljauhettua neilikkaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kalttaa tomaatit eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne. Kuutioi tomaatit. Poista paprikan kanta ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kattilassa fariinisokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä ilman kantta noin 30 minuuttia.
  3. Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita. Keitä vielä noin 30 minuuttia, kunnes ketsuppi on sopivan sakeaa.
  4. Jaa hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit hyvin ja anna jäähtyä. Säilytä ketsuppi jääkaapissa. Valmista ketsuppia tulee noin 1 litra.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä ketsupista tulisemman lisäämällä siihen keittämisen loppuvaiheessa yhden hienonnetun miedon chilin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 39,2 kcal164 kJ
  • Proteiinia0,62 g
  • Hiilihydraatteja8,12 g
  • Rasvaa0,27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • Kati30.7.2016

    Kiitos nopeasta vastauksesta. Laitetaanpa tiiviit upouudet lasipurnukat myös maanantain ostoslistaan ;-)

  • K-Kuluttajapalvelu29.7.2016

    Kati, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja purkkeja, niin ketsuppi säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia.

  • Kati29.7.2016

    Kuinka kauan tämä itsetehty ketsuppi säilyy?