Itse tehty ketsuppi
Säilö kesän tomaatit talteen itse tehtyyn ketsuppiin. Ketsuppi maistuu niin hampurilaisten, hotdogien kuin erilaisten pastaruokienkin kanssa. Noin 7,65€/annos.
- yli 60 min
- 39,2 kcal / 100 g
Ainekset
- 1kgkypsiä tomaatteja
- 1(250 g)iso punainen paprika
- 1(160 g)iso sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1dlfariinisokeria
- 1dlomenaviinietikkaa
- 1 1/2tlsuolaa
- n. 1/4tljauhettua neilikkaa
- 1/2tlkanelia
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Kalttaa tomaatit eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne. Kuutioi tomaatit. Poista paprikan kanta ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Sekoita kattilassa fariinisokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä ilman kantta noin 30 minuuttia.
- Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita. Keitä vielä noin 30 minuuttia, kunnes ketsuppi on sopivan sakeaa.
- Jaa hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit hyvin ja anna jäähtyä. Säilytä ketsuppi jääkaapissa. Valmista ketsuppia tulee noin 1 litra.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä ketsupista tulisemman lisäämällä siihen keittämisen loppuvaiheessa yhden hienonnetun miedon chilin. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 39,2 kcal164 kJ
- Proteiinia 0,62 g
- Hiilihydraatteja8,12 g
- Rasvaa0,27 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kai hieman jäähtyneeseen ketsuppiin voi lisätä Atamonia ohjeensa mukaan. Se on bentsoehappoa (+sen natriumsuolaa), jota on luontaisesti useissa marjoissa. Ketsuppia käyttäessä ei varmaan saa liikaa natriumsuolaa (yli 5mg/kg/vrk), ellei käytä sitä hulvattomasti
Jouduin keittämään huomattavasti kauemmin kuin 2x30min, mutta älyttömän hyvää tuli
Kiitos nopeasta vastauksesta. Laitetaanpa tiiviit upouudet lasipurnukat myös maanantain ostoslistaan ;-)
Kati, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja purkkeja, niin ketsuppi säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia.
Kuinka kauan tämä itsetehty ketsuppi säilyy?