Tomaattichutney
Tomaattichutney eli vihanneschutney on laktoositon, maidoton, gluteiiniton, kananmunaton ja kasvisruokavalioon sopiva - ja äärimmäisen herkullinen.
yli 60 min75 kcal / 100 g
Ainekset
- n. 1kgkypsiä tomaatteja
- 2-3(1/2 kg)omenaa
- 1iso (150 g)sipuli
- 1iso punainen chilipalko
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1rkltuoretta, raastettua inkivääriä
- 1rklöljyä
- 2dlomenaviinietikkaa
- 2dlhunajaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2tlkanelia
- 1/2tlneilikkaa
Valmistus
yli 60 min- Kalttaa tomaatit eli kasta hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit ja poista kova kanta. Kuutioi. Hienonna kuoritut omenat ja sipuli. Hienonna myös halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.
- Kiehauta hienonnetut sipulit, valkosipulit, chili ja raastettu inkivääri kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon omena- ja tomaattikuutiot. Lisää vielä omenaviinietikka ja hunaja. Mausta suolalla, pippurilla, kanelilla ja neilikalla. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoitellen, kunnes ainekset ovat pehmenneet ja seos on melko sakeaa.
- Kaada seos puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje purkit huolellisesti heti. Säilytä kylmässä. Voit myös pakastaa chutneyn pieniin rasioihin. Tarjoa liha- ja linturuokien kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 75 kcal314 kJ
- Proteiinia 0,72 g
- Hiilihydraatteja15,1 g
- Rasvaa0,94 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi