• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaattichutney

Tomaattichutney
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 75 kcal / 100 g

Ainekset

    • n. 1kgkypsiä tomaatteja
    • 2-3(1/2 kg)omenaa
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1iso punainen chilipalko
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1rkltuoretta, raastettua inkivääriä
    • 1rklöljyä
    • 2dlomenaviinietikkaa
    • 2dlhunajaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlneilikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kalttaa tomaatit eli kasta hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit ja poista kova kanta. Kuutioi. Hienonna kuoritut omenat ja sipuli. Hienonna myös halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.
  2. Kiehauta hienonnetut sipulit, valkosipulit, chili ja raastettu inkivääri kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon omena- ja tomaattikuutiot. Lisää vielä omenaviinietikka ja hunaja. Mausta suolalla, pippurilla, kanelilla ja neilikalla. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoitellen, kunnes ainekset ovat pehmenneet ja seos on melko sakeaa.
  3. Kaada seos puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje purkit huolellisesti heti. Säilytä kylmässä. Voit myös pakastaa chutneyn pieniin rasioihin. Tarjoa liha- ja linturuokien kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 75 kcal314 kJ
  • Proteiinia0,72 g
  • Hiilihydraatteja15,1 g
  • Rasvaa0,94 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille