• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pyörtynyt imaami eli imam bayildiReseptin takana bloggaaja

Pyörtynyt imaami eli imam bayildi

Pyörtynyt imaami eli imam bayildi on klassinen turkkilainen munakoisoruoka. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4munakoisoa
    • 1tlsuolaa
    • 1punasipuli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1rkltomaattipyreetä
    • 1punainen paprika
    • 3tomaattia
    • 1tlkookossokeria
    • 1tljuustokuminaa
    • 1tlkanelia
    • 1tlpaprikajauhetta
    • 1/2tlchilihiutaleita
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 1/2dlPirkka pinjansiemeniä
    • 1/2dlrusinoita
    • tuoretta persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese munakoisot ja leikkaa veitsellä niihin syvä pitkittäinen viilto niin, että kuori jää pohjapuolelta pitämään munakoisoa kasassa. Levitä viiltoa varovasti ja ripottele sinne suolaa. Anna munakoisojen levätä noin puolisen tuntia siivilässä.
  2. Laita munakoisot uunivuokaan ja paahda 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen.
  3. Valmista täyte munakoisojen ollessa uunissa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet sekä paprika ja tomaatit. Kuumenna pannussa 2 rkl oliiviöljyä ja freesaa punasipulia pari minuuttia. Lisää pannulle valkosipulit, tomaattipyre, paprikat ja tomaatit. Jatka freesaamista muutaman minuutin ajan. Mausta seos kookossokerilla, juustokuminalla, kanelilla, paprikajauheella, chilihiutaleilla ja maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pinjansiemenet ja rusinat.
  4. Täytä munakoisot seoksella ja siirrä takaisin uunivuokaan. Lisää vuokaan 2 rkl vettä ja valuta jokaisen munakoison päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paista munakoisoja uunissa vielä noin 45 minuuttia. Viimeistele pyörtyneet imaamit silputulla tuoreella persiljalla ja tarjoile esimerkiksi riisin ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Ninni7.6.2018

    En ole koskaan pitänyt erityisemmin munakoison mausta, mutta tästä tuli todella hyvää. Varmasti teen toistekin.