Marinoidut selleritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoidut sellerit

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Marinoidut sellerit maistuvat liharuokien lisäkkeenä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

15 annosta
1/2 kg
 
lehtiselleriä
tai
1/2 l
 
vettä
tai
2 tl
 
suolaa
tai

Marinointiliemi

2 1/2 dl
 
omenaviinietikkaa
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1
 
kanelitanko
tai
10
 
neilikkaa
tai
1 rkl
 
roseepippureita
tai

Valmistus

yli 60 min
Huuhtele sellerinvarret ja poista lehdet. Viipaloi varret noin 1 cm:n pituisiksi pätkiksi.
Kiehauta vesi, lisää suola ja sellerinpalaset. Keitä 10 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Kaada sellerit kuumennettuihin lasitölkkeihin.
Sekoita marinointiliemiainekset kattilassa ja keitä pari minuuttia. Kaada kuuma liemi sellereiden päälle. Jäähdytä ja anna maustua vähintään 2–3 päivää. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (1 arvostelu)