Jälkiruokapizza
Herkullinen jälkiruokapizza valmistuu helposti pizzakiven avulla! Levitä pizzojen pinnalle paiston jälkeen hasselpähkinä-kaakaolevitettä ja mansikoita.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1 1/2dlvettä
- 2tlkuivahiivaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlkardemummaa
- n. 3dldurumvehnäjauhoja
- 2rklöljyä
Pinnalle
- 200gmansikoita
- tuoretta minttua
Valmistus
30 - 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kardemumma, vaniljasokeri ja jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää sekoittamisen loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
- Jaa taikina 2 osaan ja kauli soikeita pizzoja.
- Nosta pizzakivi grillin parilalle tai ritilälle. Kuumenna kaasugrilli kuumaksi kaikki polttimot käytössä (250-300 astetta). Sulje kansi ja anna lämmetä noin 10-15 minuuttia. Nosta pizzapohja pizzakivelle isolla lastalla ja paista pari minuuttia.
- Pese ja viipaloi mansikat.
- Levitä hieman jäähtyneiden pizzapohjien päälle hasselpähkinä-kaakaolevitettä. Asettele mansikkaviipaleita levitteen päälle ja viimeistele mantelirouheella, mantelilastuilla ja tuoreella mintulla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi