Pähkinä-rusinasämpylät
Pähkinä-rusinasämpylät tuovat perinteisiin sämpylöihin uutta potkua maapähkinä-rusinasekoituksellaan. Herkkusämpylät ovat parhaimmillaan maidon kera.
25-30 kpl30 - 60 min235 kcal / 100 g
Ainekset
25-30 kpl
- 5dlmaitoa tai vettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2dlöljyä
- 1ps(150 g)Pirkka maapähkinä-rusinasekoitusta
- n. 10dlhiivaleipävehnäjauhoja
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä neste noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa öljy sekä pähkinä-rusinaseos. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 235 kcal985 kJ
- Proteiinia 8,31 g
- Hiilihydraatteja30,5 g
- Rasvaa9,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi