Mozzarellapizza, pellillinen

Mozzarellapizza, pellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 198 kcal / 100 g

Ainekset

n. 8 annosta

Pohja

    • 2 1/2dlvettä
    • 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 2rkloliiviöljyä

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää seos veteen. Lisää myös suola ja sokeri. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina pehmeähköksi.
  2. Nosta taikinakulho lämpimään vesialtaaseen. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa mozzarella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kaada hyvin kohonnut taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhoisin käsin uunipellin kokoiseksi ohueksi pohjaksi, johon jää myös hiukan reunaa.
  4. Levitä valkosipulitomaattimurska tasaisesti pohjalle ja ripottele juustoraaste päälle. Asettele mozzarellaviipaleet tasaisin välein pizzan päälle ja jaa tomaattikuutiot väleihin.
  5. Paista pizzaa uunin alimmalla tasolla noin 12-13 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja reunat saaneet väriä.
  6. Annostele pesto pikkulusikalla pieninä nokareina tasaisesti koko kuumalle pizzalle ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 198 kcal830 kJ
  • Proteiinia8,96 g
  • Hiilihydraatteja17,7 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi