Hyppää sisältöön
Mozzarellapizza, pellillinen Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mozzarellapizza, pellillinen

  • Annosmäärän. 8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Pellillinen mozzarellapitsaa, voiko ihanampaa ollakaan? Helppo ja nopea pizzaresepti juuston ystäville, halutessasi voit lisätä pinnalle vielä vihreää pestoa.
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 8 annosta

Pohja

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    886 kJ / 212 kcal
  • Rasva
    12 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,1 g
  • Hiilihydraatit
    17,6 g
  • josta sokereita
    2,1 g
  • Proteiini
    7,7 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää seos veteen. Lisää myös suola ja sokeri. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina pehmeähköksi.
  2. Nosta taikinakulho lämpimään vesialtaaseen. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa mozzarella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kaada hyvin kohonnut taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhoisin käsin uunipellin kokoiseksi ohueksi pohjaksi, johon jää myös hiukan reunaa.
  4. Levitä valkosipulitomaattimurska tasaisesti pohjalle ja ripottele juustoraaste päälle. Asettele mozzarellaviipaleet tasaisin välein pizzan päälle ja jaa tomaattikuutiot väleihin.
  5. Paista pizzaa uunin alimmalla tasolla noin 12–13 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja reunat saaneet väriä.
  6. Annostele pesto pikkulusikalla pieninä nokareina tasaisesti koko kuumalle pizzalle ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (85 arviota)

  • yhlisse
    4 vuotta sitten
    Ihanko totta että saa halutessaan laittaa pestoa? Eikö tämä ole emmentaalipizza, ei mozzarella tuolla ohjeella. Ja vielä tomaattiakin mukana!
  • JS
    5 vuotta sitten
    Toimii
  • Lenita
    7 vuotta sitten
    Kaksi kertaa ollaan tehty ja molemmilla kerroilla maistui erinomaisesti, tosin tomaatin ystävänä laitoin tomaattia pizzaan kaksinkertaisen määrän😊
  • Ila😀
    7 vuotta sitten
    Pizzan ohje vaikuttaa hyvältä. Joten kokeilemme sitä. Kerromme mielipiteemme myöhemmin✌