Hyppää sisältöön
Juusto-vihannesfocaccia, uunipellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Juusto-vihannesfocaccia, uunipellillinen

  • Annosmäärä24 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Focaccia on herkullinen italialainen leipä, joka syntyy helposti kotikeittiössäkin. Focaccia saa makua juustosta ja vihanneksista.
  • Kananmunaton

Ainekset

24 annosta

Taikinajuuri

  • 1 1/2 dl vettä
  • 3 tl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 dl durumvehnäjauhoja

Pohja

Päälle

Ravintosisältö

  • Energia
    1 113 kJ / 267 kcal
  • Rasva
    11,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,5 g
  • Hiilihydraatit
    31 g
  • josta sokereita
    3 g
  • Proteiini
    8,4 g
  • Suola
    1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Sekoita taikinajuuren ainekset keskenään ja nosta vuoka peitettynä esimerkiksi lämpimään veteen seisomaan 10–15 minuutiksi, kunnes taikina kuohuu.
  2. Lisää seokseen suola, lämmin vesi ja vatkaa joukkoon jauhoja, kunnes taikinasta tulee sakeaa. Sekoita öljy taikinaan ja lisää loput jauhot taikinaan käsin. Jätä taikina pehmeäksi ja alusta sileäksi. Peitä taikina ja anna nousta kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä vesialtaassa.
  3. Mausta oliiviöljy valkosipulilla, rosmariinilla ja suolalla. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja sekoita öljyn kanssa maustumaan. Hienonna sipuli ja sekoita joukkoon. Leikkaa tomaatit terävällä veitsellä aivan ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kaada kohonnut taikina pellille jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin pellinkokoiseksi pohjaksi. Voitele pohja ohuesti oliiviöljyllä ja levitä juustoraaste päälle.
  5. Lado kesäkurpitsaviipaleet ja tomaattiviipaleet pohjan päälle ohueksi kerrokseksi hiukan limittäin niin että muodostuu ruudukko. Laita kaksi kesäkurpitsaviipaletta aina yhtä tomaattiviipaletta kohti. Siivilöi kulhoon muodostunut liemi pois ja levitä sipulisilppu ja yrtit vihanneksille. Peitä leipä leivinpaperilla ja liinalla ja anna nousta lämpimässä noin 15 minuuttia.
  6. Paista leipää 225 asteessa ensin 15 minuuttia uunin keskitasolla jotta pohja kypsyy ja sitten 5–10 minuuttia ylätasolla jotta vihanneskerros kuivuu ja paistuu. Leikkaa leipä neliöiksi pizzaleikkurilla tai terävällä veitsellä ja tarjoa sellaisenaan tai kevyen keiton kanssa. Jäähtynyt leipä lämmitetään 225 asteessa noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (46 arviota)