• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juusto-vihannesfocaccia, uunipellillinen

Juusto-vihannesfocaccia, uunipellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 71 kcal / annos (50g)

Ainekset

24 annosta

Taikinajuuri

    • 1 1/2dlvettä
    • 3tlkuivahiivaa
    • 1tlsokeria
    • 1/2dldurumvehnäjauhoja (Myllyn Paras)

Pohja

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Sekoita taikinajuuren ainekset keskenään ja nosta vuoka peitettynä esimerkiksi lämpimään veteen seisomaan 10-15 minuutiksi, kunnes taikina kuohuu.
  2. Lisää seokseen suola, lämmin vesi ja vatkaa joukkoon jauhoja, kunnes taikinasta tulee sakeaa. Sekoita öljy taikinaan ja lisää loput jauhot taikinaan käsin. Jätä taikina pehmeäksi ja alusta sileäksi. Peitä taikina ja anna nousta kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä vesialtaassa.
  3. Mausta oliiviöljy valkosipulilla, rosmariinilla ja suolalla. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja sekoita öljyn kanssa maustumaan. Hienonna sipuli ja sekoita joukkoon. Leikkaa tomaatit terävällä veitsellä aivan ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kaada kohonnut taikina pellille jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin pellinkokoiseksi pohjaksi. Voitele pohja ohuesti oliiviöljyllä ja levitä juustoraaste päälle.
  5. Lado kesäkurpitsaviipaleet ja tomaattiviipaleet pohjan päälle ohueksi kerrokseksi hiukan limittäin niin että muodostuu ruudukko. Laita kaksi kesäkurpitsaviipaletta aina yhtä tomaattiviipaletta kohti. Siivilöi kulhoon muodostunut liemi pois ja levitä sipulisilppu ja yrtit vihanneksille. Peitä leipä leivinpaperilla ja liinalla ja anna nousta lämpimässä noin 15 minuuttia.
  6. Paista leipää 225 asteessa ensin 15 minuuttia uunin keskitasolla jotta pohja kypsyy ja sitten 5-10 minuuttia ylätasolla jotta vihanneskerros kuivuu ja paistuu. Leikkaa leipä neliöiksi pizzaleikkurilla tai terävällä veitsellä ja tarjoa sellaisenaan tai kevyen keiton kanssa. Jäähtynyt leipä lämmitetään 225 asteessa noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 71 kcal298 kJ
  • Proteiinia2,4 g
  • Hiilihydraatteja2,2 g
  • Rasvaa5,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua