• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mozzarella-rucolapizza

Mozzarella-rucolapizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 174 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Taikina

    • 2dlvettä
    • 2tlkuivahiivaa
    • n. 4dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja. Sekoita kuivahiiva-vehnäjauhoseos sekä suola veteen. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
  2. Kauli pizzataikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyree ja pesto. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä.
  3. Puolita kirsikkatomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi. Valuta mozzarellapallot.
  4. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, puolitetut kirsikkatomaatit sekä basilika. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 174 kcal730 kJ
  • Proteiinia8,16 g
  • Hiilihydraatteja16,3 g
  • Rasvaa8,54 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua