Mozzarella-rucolapizza
Helppo kasvispizza maistuu viikonloppuna iltapalaksi koko perheelle. Niin helppoa ja herkullista.
6 annosta30 - 60 min174 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
Taikina
- 2dlvettä
- 2tlkuivahiivaa
- n. 4dlvehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
Täyte
- 1ruukkurucolaa
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
- 1pkt(125 g)mozzarellapalloja
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna vesi 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja. Sekoita kuivahiiva-vehnäjauhoseos sekä suola veteen. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
- Kauli pizzataikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyree ja pesto. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä.
- Puolita kirsikkatomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi. Valuta mozzarellapallot.
- Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, puolitetut kirsikkatomaatit sekä basilika. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 174 kcal730 kJ
- Proteiinia 8,16 g
- Hiilihydraatteja16,3 g
- Rasvaa8,54 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi