Janssonin lohikiusaus
Janssonin lohikiusaus saa nimensä mukaan makua anjoviksista ja lohesta.
5 annostayli 60 min396 kcal / annos (340g)
Ainekset
5 annosta
- 2ps(à 500 g)Pirkka perunasuikaleita (pakaste)
- 1-2(150 g)sipulia
- 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
- 1rs(100 g)Pirkka anjovisfileitä
- 1 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka ruokakermaa, 15 %
Valmistus
yli 60 min- Kaada isoon ja laakeaan uunivuokaan puolet jäisistä perunasuikaleista. Hienonna sipulit ja ripottele ne perunoiden päälle.
- Levitä sipuleiden päälle kirjolohisuikaleet, anjovikset ja tilli. Mausta pippurilla.
- Lisää loput perunat. Rouhi päälle pippuria. Sekoita ruokakerman joukkoon anjovisliemi ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Koristele tillillä halutessasi.
Tiesitkö että...
Huom! Kiusaukseen ei tule suolaa, koska kirjolohisuikaleet, anojovikset ja anjovisliemi sisältävät suolaa.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 340g100 g
- 396 kcal1 660 kJ
- Proteiinia 15,8 g
- Hiilihydraatteja31,4 g
- Rasvaa21,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi