• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tonnikalakiusaus

Tonnikalakiusaus valmistuu vaivattomasti puolivalmisteiden avulla ja muhii itsekseen uunissa meheväksi ja maukkaaksi.
Tonnikalakiusaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 340 kcal / annos (300g)

Ainekset

5-6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta tonnikalat.
  2. Kaada pussillinen perunasuikaleita laakeaan voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele sipulit ja tonnikalat vuokaan sekä samoin kaprikset ja tilli. Kaada vuokaan toinen pussillinen perunasuikaleita ja mausta lopulla suolalla ja pippurilla. Kaada päälle ruokakermat.
  3. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi salaattisekoituksen kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 340 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12
  • Munakoisomies9.3.2016

    Helppo ja hyvä arkiresepti, johon saa väriä lisäämällä joukkoon vaikka kasvissuikaleita ja lisää makua käyttämällä maustettua ruokakermaa esim. Valion maustettu sitruuna & pippuri ruokakerma sopii tähän hyvin.