• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauhelihatäytteiset munakoisot

Täytetyt munakoisot tuovat vaihtelua arkisiin jauheliharuokiin.
Jauhelihatäytteiset munakoisot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

Lisäksi

    • Pirkka turkkilaista jogurttia

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisusta lusikalla niin, että sitä jää reunoihin noin 1 cm paksuinen kerros. Paloittele koverrettu sisus täytettä varten.
  2. Asettele munakoisonpuolikkaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden pintaan hiukan öljyä . Peitä munakoisot foliolla ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi neljä tomaattia. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Siirrä sipulit erilliseen astiaan, pois kuumalta pannulta.
  4. Ruskista samalla paistinpannulla jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon tomaattipyree, mausteet, kuullotetut sipulit, kuutioidut tomaatit ja munakoisojen sisukset. Kypsennä täytettä noin 10 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.
  5. Ota munakoisot uunista ja täytä puolikkaat jauhelihaseoksella. Viipaloi loput tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne jauhelihatäytteen päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja kypsennä munakoisoja vielä noin 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoile täytetyt munakoisot jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 470g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5