Jauhelihatäytteiset munakoisot
Täytetyt munakoisot tuovat vaihtelua arkisiin jauheliharuokiin.
4 annostayli 60 min320 kcal / annos (470g)
Ainekset
4 annosta
- 4pientämunakoisoa
- öljyä
- 1isosipuli
- 3-4valkosipulinkynttä
- 6tomaattia
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1 1/2tlsuolaa
- 1tljuustokuminaa
- 1/2tlkanelia
Pinnalle
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisusta lusikalla niin, että sitä jää reunoihin noin 1 cm paksuinen kerros. Paloittele koverrettu sisus täytettä varten.
- Asettele munakoisonpuolikkaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden pintaan hiukan öljyä . Peitä munakoisot foliolla ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi neljä tomaattia. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Siirrä sipulit erilliseen astiaan, pois kuumalta pannulta.
- Ruskista samalla paistinpannulla jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon tomaattipyree, mausteet, kuullotetut sipulit, kuutioidut tomaatit ja munakoisojen sisukset. Kypsennä täytettä noin 10 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.
- Ota munakoisot uunista ja täytä puolikkaat jauhelihaseoksella. Viipaloi loput tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne jauhelihatäytteen päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja kypsennä munakoisoja vielä noin 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoile täytetyt munakoisot jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 470g100 g
- 320 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 26 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Sivelläänkö öljyä munakoisonpuolikkaiden sisä- vai ulkopuolelle vai molemmille? Jos ei pidä juustokuminan mausta, olisi jokin vaihtoehto, joka kuitenkin antaisi makua?
Ulla. Öljy ulkopuolelle riittää. Jauhelihan maustamiseen voi kokeilla vaikkapa Pirkka arrabiatapestoa, se sopii hyvin munakoison kanssa. Tuolloin kannattaa jättää chili pois ja lisätä suolaa vasta tarvittaessa.
Hyvää ja kevyttä