• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gruusialainen kaalikeitto

Gruusialainen kaalilaatikko on yksi syksyn suosikeista, ja se toimii hyvin myös keittona. Kaalikeiton ei tarvitse olla mautonta ja tylsää. Kokeile ja ihastu! N. 1,00€/annos.
Gruusialainen kaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 174 kcal / annos (340g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet noin 4 cm:n pätkiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulikynnet.
  2. Ruskista jauheliha kattilassa rasvassa. Lisää sipuli sekä valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää kaali, porkkanat sekä tomaattisose ja pyörittele seosta hetki kattilassa.
  3. Mittaa joukkoon vesi, kurkkukuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa keitto ranskankerman kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 174 kcal728 kJ
  • Proteiinia10,5 g
  • Hiilihydraatteja6,36 g
  • Rasvaa11,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10