• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jogurttimarinadi lampaalle

Jogurttinen marinadi riittää noin 600 kg:lle karitsan paahtopaisteja.
Jogurttimarinadi lampaalle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 94,9 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • n. 600g(4 kpl)lampaan tai karitsan paahtopaisteja (pakaste tai
    • tuore)
    • 3-4valkosipulinkynttä

Marinadi

    • 2dlPirkka maustamatonta jogurttia
    • 1tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1tlrosmariinia
    • 1/2tlminttua
    • 1/2tloreganoa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Jos käytät pakastettuja paahtopaisteja, anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi suikaleiksi. Pistele niitä veitsen kärjen avulla paahtopaistien pintaan.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane paahtopaistit ja marinadi pieneen muovipussiin. Anna marinoitua noin 1 vuorokausi. Kääntele pussia marinoitumisen aikana.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 94,9 kcal397 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja2,91 g
  • Rasvaa2,96 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4
  • Näsäviisas17.11.2016

    Merkillistä, mutta toisin kuin otsikko väittää, 2dl jugurttia ei riittänyt 600kg:lle lampaan paistia.

  • K-Kuluttajapalvelu17.11.2016

    Näsäviisas, harmillista kuulla, ettei määrä ole tuntunut riittävältä 600 grammalle lihaa. Marinadin määrä riittää maustamaan lihan, eikä lihan ei ole tarkoitus ns. uida marinadissa. Reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme.