Yrttinen lampaanpaisti
Pääsiäisen lampaanpaisti maustetaan yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla ja salaattijuustolla.
10-15 annostayli 60 min170 kcal / annos (140g)
Ainekset
10-15 annosta
- 1noin 2 kg:nluuton lampaanpaisti
- 1tlsuolaa
- 1tlrosmariinia
- 1tltimjamia
- 1tlminttua
- 1tlmustapippuria
- 1sitruunan kuori raastettuna
- 3-4valkosipulinkynttä
- 1/2tlk(n. 100 g)Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
- paistamiseen öljyä ja voita
Kastike
- 2dlsiivilöityä paistolientä
- 1tlk(2 dl)demi-glace -kastikepohjaa
- 2rkltummaa suurustetta
- 1rklminttuhyytelöä
Valmistus
yli 60 min- Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Ota liha pois muovipakkauksesta ja leikkaa keskeltä kirjamaisesti kahtia. Poista paistista isoimmat rasvat ja kalvot pois sekä päältä että sisältä.
- Sekoita suolaan yrtit, sitruunan kuoriraaste ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Ripottele mausteseos avatulle paistille. Murustele salaattijuustokuutiot mausteseoksen päälle.
- Kääri paisti rullaksi niin, että mausteet jäävät paistin sisälle. Sido paisti puuvillalangalla.
- Ruskista paisti voi-öljyseoksessa paistinpannulla ja nosta uunivuokaan.
- Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 65-68 astetta. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa noin tunti kiloa kohti.
- Anna kypsän paistin vetäytyä puolisen tuntia folioon käärittynä ennen puuvillalangan poistamista ja viipalointia. Valmista kastike siivilöidystä paistoliemestä ja demi glace -kastikepohjasta suurustamalla ruskealla kastikesuurusteella ja lisäämällä kermaa sekä minttuhyytelöä.
- Tarjoa ohueksi viipaloitu lampaanpaisti kastikkeen, perunagratiinin, salaatin ja minttuhyytelön kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös keitetyt vihannekset esimerkiksi pavut ja porkkanat.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 170 kcal711 kJ
- Proteiinia 21 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kauanko pitää paistaaUUDEN seelannin lammasta uunissa 125 asteessa, että siitä tulee kypsää? Kun en omista paistomittaria!
Kysynpä vain, paistin paistoaika on noin 1,5 h/kg. Suosittelemme kuitenkin paistomittarin käyttöä.