Jogurttimarinoitu lammas
Marinoi lampaan tai karitsan paahtopaistit jogurttimarinadilla ja tarjoa raikkaan salsa verden ja juuresten kanssa.
- 4 annosta
- yli 60 min
- 225 kcal / annos (160g)
Ainekset
4 annosta
- n. 600g(4 kpl)lampaan tai karitsan paahtopaisteja (pakaste tai
- tuore)
- 3-4valkosipulinkynttä
Marinadi
- 2dlPirkka maustamatonta jogurttia
- 1tlsuolaa
- 1tltimjamia
- 1tlrosmariinia
- 1/2tlminttua
- 1/2tloreganoa
- 1/2tlmustapippuria
Ruskistamiseen
- öljyä
Valmistus
yli 60 min- Jos käytät pakastettuja paahtopaisteja, anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi suikaleiksi. Pistele niitä veitsen kärjen avulla paahtopaistien pintaan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane paahtopaistit ja marinadi pieneen muovipussiin. Anna marinoitua noin 1 vuorokausi. Kääntele pussia marinoitumisen aikana.
- Taputtele paisteista talouspaperilla ylimääräinen marinadi pois ja ruskista lihat pannulla joka puolelta. Nosta paistit uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 12-18 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 55-62 astetta, halutusta kypsyysasteesta riippuen.
- Anna lihojen vetäytyä folioon käärittynä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia. Tarjoa paahtopaistit paahdettujen juuresten, parsan, lehtikaalin ja salsa verden kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 225 kcal942 kJ
- Proteiinia 24 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi