Rosvopaisti uunissa
- Annosmäärä10–15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kaupunkilaisen rosvopaisti syntyy uunissa, kun se kääritään leivinpaperiin ja folioon.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
10–15 annosta
1 (n. 2 kg) | luuton lampaanpaisti tai |
Mausteseos | |
---|---|
6 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai |
2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
1 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 rkl | tai |
2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 227 kJ / 293 kcal |
Rasva | 20 g |
josta tyydyttynyttä | 8,3 g |
Hiilihydraatit | 1 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 27,5 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seos paistin sisä- ja ulkopintaan. Pane paisti isoon muovipussiin, sulje ja anna maustua viileässä yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Sido paisti tarvittaessa puuvillalangalla. Kääri paisti kaksinkertaiseen leivinpaperiin ja tämän jälkeen kaksinkertaiseen folioon. Nosta paketti laakeaan uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä 125–150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 65–70 astetta. Kun sisälämpötila on noin 65 astetta, on paisti sisältä vielä hieman punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on 70–75 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.
Anna kypsän paistin vetäytyä noin 15 minuuttia paketissaan ennen viipalointia. Rosvopaistin kanssa maistuvat esimerkiksi valkosipuliperunat.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Oksasen puutarha Rosmariini 20g SuomiHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min4,5(28 arviota)
- yli 60 min4,1(82 arviota)
- yli 60 min4,1(75 arviota)
- yli 60 min4,3(10 arviota)
- yli 60 min4,0(114 arviota)
- yli 60 min3,9(34 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (46 arviota)
- urpo laitinen7 vuotta sittenRosvopaisti tehdään maakuopassa.0