Rosvopaisti uunissa
- Annosmäärä10–15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 2 kg) | luuton lampaanpaisti tai |
Mausteseos | |
---|---|
6 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai |
2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
1 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 rkl | tai |
2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 227 kJ / 293 kcal |
Rasva | 20 g |
josta tyydyttynyttä | 8,3 g |
Hiilihydraatit | 1 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 27,5 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seos paistin sisä- ja ulkopintaan. Pane paisti isoon muovipussiin, sulje ja anna maustua viileässä yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Sido paisti tarvittaessa puuvillalangalla. Kääri paisti kaksinkertaiseen leivinpaperiin ja tämän jälkeen kaksinkertaiseen folioon. Nosta paketti laakeaan uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä 125–150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 65–70 astetta. Kun sisälämpötila on noin 65 astetta, on paisti sisältä vielä hieman punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on 70–75 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.
Anna kypsän paistin vetäytyä noin 15 minuuttia paketissaan ennen viipalointia. Rosvopaistin kanssa maistuvat esimerkiksi valkosipuliperunat.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,29/kpl17,16/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(10 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min4,7(24 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,1(73 arviota)
- yli 60 min3,8(32 arviota)
- yli 60 min4,5(71 arviota)
- yli 60 min4,1(73 arviota)
Arvostele resepti
- urpo laitinen6 vuotta sittenRosvopaisti tehdään maakuopassa.0