Rosvopaisti uunissa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Rosvopaisti uunissa

  • Annosmäärä10–15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kaupunkilaisen rosvopaisti syntyy uunissa, kun se kääritään leivinpaperiin ja folioon.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

10–15 annosta
1 (n. 2 kg)
 
luuton lampaanpaisti
tai

Mausteseos

6
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai
2 rkl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
2 rkl
 
tai
2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 227 kJ / 293 kcal
Rasva
20 g
josta tyydyttynyttä
8,3 g
Hiilihydraatit
1 g
josta sokereita
0,6 g
Proteiini
27,5 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seos paistin sisä- ja ulkopintaan. Pane paisti isoon muovipussiin, sulje ja anna maustua viileässä yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Sido paisti tarvittaessa puuvillalangalla. Kääri paisti kaksinkertaiseen leivinpaperiin ja tämän jälkeen kaksinkertaiseen folioon. Nosta paketti laakeaan uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.

Kypsennä 125–150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 65–70 astetta. Kun sisälämpötila on noin 65 astetta, on paisti sisältä vielä hieman punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on 70–75 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.

Anna kypsän paistin vetäytyä noin 15 minuuttia paketissaan ennen viipalointia. Rosvopaistin kanssa maistuvat esimerkiksi valkosipuliperunat.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/l
  • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (46 arviota)

  • urpo laitinen
    7 vuotta sitten
    Rosvopaisti tehdään maakuopassa.0