• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttilammas ja sitruunaperunat

Ihana yrttinen karitsan paahtopaisti sekä raikkaat sitruunaperunat kruunaavat pääsiäisaterian. Valmista lisäksi helppo vuohenjuustokastike.
Yrttilammas ja sitruunaperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 119 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 1pkt(n. 600 g)karitsan paahtopaisteja (pakaste)
    • öljyä + voita

Yrttikuorrutus

Sitruunaperunat

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna paahtopaistien sulaa yön yli jääkaapissa. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistusta. Sekoita hienonnetut yrtit oliiviöljyyn sauvasekoittimella. Mausta yrttiöljy suolalla ja pippurilla.
  2. Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla ja ruskista öljy-voiseoksessa kuumassa pannussa molemmilta puolilta. Nosta paahtopaistit pieneen, matalaan uunivuokaan. Levitä päälle yrtti-öljyseos. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 65-70 astetta ja liha punertaa. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna paistien vetäytyä puolisen tuntia ennen leikkaamista. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi lämpimälle tarjoiluvadille.
  3. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen kahtia ja puolikkaat vielä neljään lohkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri kulhossa perunalohkojen kanssa. Levitä perunalohkot uunipannulle. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.
  4. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista hedelmästä mehu. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Ota perunat uunista. Sekoita uunipannulla perunoiden joukkoon punasipulilohkot sekä rosmariinilla ja kuoriraasteella maustettu sitruunanmehu. Nosta perunat takaisin uuniin ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia.
  5. Sekoita kastikeainekset sauvasekoittimella. Tarjoa perunat ja kastike ohueksi viipaloitujen paahtopaistien kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 119 kcal498 kJ
  • Proteiinia5,87 g
  • Hiilihydraatteja7,52 g
  • Rasvaa7,18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille