Jogurttimoussea, vadelmaa ja karamellisoitua pähkinää
Huippukokki Mikko Kaukonen on laatinut herkullisen pääsiäismenuun. Menuun jälkiruoka, ylellinen jogurttimousse, on takuuvarma pääsiäispöydän puheenaihe.
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
Jogurttimousse
- 300gturkkilaista jogurttia
- 1dltomusokeria
- 1dlkuohukermaa
Marinoidut vadelmat
- 1rs(250 g)tuoreita vadelmia
- 1/2dlsokeria
- 1/2dlvettä
- 1/2ruukkuatuoretta minttua
Karamellisoitu manteli
- 1dlkuorittuja manteleita
- 1dlsokeria
Valmistus
alle 30 min- Laita jogurtti valumaan kahvinsuodatinpussiin yön yli. (Valutettua jugurttia jää noin 240 g).
- Sekoita tomusokeri jogurtin joukkoon, vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele jogurtin joukkoon.
- Valmista sokeriliemi kiehauttamalla sokeri ja vesi. Jäähdytä liemi.
- Mausta vadelmat sokeriliemellä ja lisää hienonnetut mintunlehdet.
- Paahda manteleita 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Kuumenna sokeri paistinpannulla ja anna karamellisoitua ruskeaksi.
- Lisää mantelit, sekoita ja siirrä mantelit jäähtymään leivinpaperin päälle. Leikkaa karamellisoidut mantelit veitsellä.
- Kokoa annokset kulhoihin: Pursota mousse pohjalle, lisää marinoidut marjat, karamellisoitu pähkinä ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi