• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustaherukkavaahto

Rukiinen mustaherukkavaahto sopii aamu- tai välipalaksi.
Mustaherukkavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 130 kcal / annos (170g)

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

    • Pirkka turkkilaista jogurttia tai maitoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna vesi vedenkeittimellä tai kattilassa kiehuvaksi. Mittaa 5 dl kiehuvaa vettä kulhoon. Ripottele joukkoon ruisjauhot vatkaten samalla sähkövatkaimella. Anna seoksen jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kulhon esimerkiksi tiskialtaaseen kylmään vesihauteeseen.
  2. Kun seos on hieman jäähtynyt, vatkaa sitä sähkövatkaimella niin kauan, että vaahto vaalenee, jäähtyy ja muuttuu kuohkeaksi.
  3. Survo marjat erillisessä kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita marjasurvos ja sokeri ruisvaahdon joukkoon.
  4. Tarjoa mustaherukkavaahto sellaisenaan, maidon tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 130 kcal544 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua