MustaherukkavaahtoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukkavaahto

Rukiinen mustaherukkavaahto sopii aamu- tai välipalaksi.

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

    • Pirkka turkkilaista jogurttia tai maitoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna vesi vedenkeittimellä tai kattilassa kiehuvaksi. Mittaa 5 dl kiehuvaa vettä kulhoon. Ripottele joukkoon ruisjauhot vatkaten samalla sähkövatkaimella. Anna seoksen jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kulhon esimerkiksi tiskialtaaseen kylmään vesihauteeseen.
  2. Kun seos on hieman jäähtynyt, vatkaa sitä sähkövatkaimella niin kauan, että vaahto vaalenee, jäähtyy ja muuttuu kuohkeaksi.
  3. Survo marjat erillisessä kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita marjasurvos ja sokeri ruisvaahdon joukkoon.
  4. Tarjoa mustaherukkavaahto sellaisenaan, maidon tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille24 arvostelua