Mustaherukkavaahto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Rukiinen mustaherukkavaahto sopii aamu- tai välipalaksi.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- 5 dl vettä
- 2 dl Pirkka ruisjauhoja
- 4 dl mustaherukoita
- 3/4 dl sokeria
Lisäksi
- Pirkka turkkilaista jogurttia tai maitoa
Ravintosisältö
- Energia383 kJ / 91 kcal
- Rasva0,5 g
- josta tyydyttynyttä0 g
- Hiilihydraatit17,4 g
- josta sokereita9,7 g
- Proteiini1,6 g
- Suola0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Kuumenna vesi vedenkeittimellä tai kattilassa kiehuvaksi. Mittaa 5 dl kiehuvaa vettä kulhoon. Ripottele joukkoon ruisjauhot vatkaten samalla sähkövatkaimella. Anna seoksen jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kulhon esimerkiksi tiskialtaaseen kylmään vesihauteeseen.
- Kun seos on hieman jäähtynyt, vatkaa sitä sähkövatkaimella niin kauan, että vaahto vaalenee, jäähtyy ja muuttuu kuohkeaksi.
- Survo marjat erillisessä kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita marjasurvos ja sokeri ruisvaahdon joukkoon.
- Tarjoa mustaherukkavaahto sellaisenaan, maidon tai turkkilaisen jogurtin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl5,00/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (5,17/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(57 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,2(19 arviota)
- yli 60 min4,3(235 arviota)
- alle 15 min3,9(44 arviota)
- alle 30 min4,0(23 arviota)
- yli 60 min3,9(149 arviota)
- alle 5 min2,8(9 arviota)
- yli 60 min4,2(57 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (31 arviota)
- Ev11 kuukautta sittenTosi hyvä. Vähän kuin vispipuuro, mutta vivahteella
- S5 vuotta sittenVahva suositus, superhyvää! Toimii myös esim. mustikoilla