Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
JouluhalkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jouluhalko

Jouluhalko on perinteinen ranskalainen kääretorttuleivonnainen. Tämän herkullisen reseptin täytteenä on käytetty mm. mascarponea, rommirusinoita ja suklaata.

Ainekset

n. 12 annosta

    Kääretorttu

    Täyte

    Kuorrutus

    Pinnalle

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Pane rusinat likoamaan rommiin muutamaksi tunniksi.
    2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa levy sokerilla ripotellulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
    3. Upota liivatelehdet hetkeksi runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Sekoita mascarponen joukkoon rommirusinat, rouhittu suklaa, sokerit, liivateseos ja lopuksi kermavaahto. Levitä täyte pohjalle ja anna hyytyä hetki. Kun täyte on hiukan hyytynyt, kääri torttulevy rullalle leivinpaperin sisään. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
    4. Leikkaa muutama pala viistosti kääretortun molemmista päistä ja asettele ne oksantynkien tapaan kääretortun päälle ja sivuille.
    5. Vaahdota kerma. Mausta se pikakahvilla ja kaakaolla. Kuorruta torttu kermavaahdolla ja koristele uurteiseksi haarukalla. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele lopuksi suklaarouheella.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille86 arvostelua