Tumma suklaakakku
- Annosmäärä20 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tumma suklaakakku on mehevä kuivakakku. Se kostutetaan ja lopuksi vielä kuorrutetaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 viipaletta
- 200 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 2 dl Pirkka sokeria
- 3 kananmunaa
- 150 g tummaa leivontasuklaata
- 2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 3/4 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 3 rkl konjakkia
Kuorrutus
- 3 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
- 1 1/2 rkl Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 1 1/2 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 tl vanilliinisokeria
- 2 1/4 dl Pirkka tomusokeria
Ravintosisältö
- Energia1 491 kJ / 526 kcal
- Rasva19,5 g
- josta tyydyttynyttä12 g
- Hiilihydraatit46,3 g
- josta sokereita34,2 g
- Proteiini4,2 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Paloittele suklaa veitsellä karheaksi rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
- Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus noin 1,8 l).
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja pane kakku takaisin vuokaan.
- Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon konjakki. Kostuta kakku seoksella ja anna vetäytyä pari päivää jääkaapissa.
- Kumoa kakku vuoasta (kasta kakkuvuoka kuumaan veteen, ellei kakku iroa helposti). Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, tomu- ja vanilliinisokeri. Valuta kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle halutessasi heti koristerakeita.
Vinkki! Kakku on maukas myös ilman kostutusta ja kuorrutusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(109 arviota)
- yli 60 min4,0(80 arviota)
- yli 60 min3,8(85 arviota)
- 30 - 60 min4,1(23 arviota)
- Videoyli 60 min4,0(63 arviota)
- yli 60 min4,0(152 arviota)
- yli 60 min3,2(236 arviota)
- yli 60 min4,1(416 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (99 arviota)
- Maiju1 vuosi sittenJoulutraditioksi muodostunut, superhyvä kakku, joka syödään viimeistä murua myöten. Toisinaan konjakilla, toisinaan jollain muulla kostutettuna. Konjakki paras.
- Kirsi3 vuotta sittenJos kostuttaa maidolla niin käytetäänkö silloinkin kostutukseen vettä ja sokeria ja siihen 3 rkl maitoa? Vai onko tarkoitus kostuttaa vain maidolla, jos näin, niin paljon maitoa voisi käyttää?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKirsi, voit halutessasi kostuttaa kakun maidolla, johon on lisätty vaniljasokeria (1 tl vaniljasokeria ja 1 dl maitoa). Kostutusliemi kannattaa levittää sudilla, jolloin liemen saa levitettyä mahdollisimman tasaisesti.
- Jaakko5 vuotta sittenVoiko kostuttaa muulla kuin konjakilla?😀
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJaakko, halutessasi voit käyttää kaksun kostutukseen esimerkiksi kahvia tai maitoa.
- Miisu7 vuotta sittenKaikkien aikojen paras kakku!
- Liisa9 vuotta sittenAivan ihanan herkullinen kakku, suosittelen!