Hyppää sisältöön
Tumma suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tumma suklaakakku

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tumma suklaakakku on mehevä kuivakakku. Se kostutetaan ja lopuksi vielä kuorrutetaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 viipaletta

Kostutus

  • 3/4 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl konjakkia

Kuorrutus

Ravintosisältö

  • Energia
    1 491 kJ / 526 kcal
  • Rasva
    19,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    12 g
  • Hiilihydraatit
    46,3 g
  • josta sokereita
    34,2 g
  • Proteiini
    4,2 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Paloittele suklaa veitsellä karheaksi rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
  3. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus noin 1,8 l).
  5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja pane kakku takaisin vuokaan.
  6. Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon konjakki. Kostuta kakku seoksella ja anna vetäytyä pari päivää jääkaapissa.
  7. Kumoa kakku vuoasta (kasta kakkuvuoka kuumaan veteen, ellei kakku iroa helposti). Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, tomu- ja vanilliinisokeri. Valuta kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle halutessasi heti koristerakeita.
Vinkki! Kakku on maukas myös ilman kostutusta ja kuorrutusta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (99 arviota)

  • Maiju
    1 vuosi sitten
    Joulutraditioksi muodostunut, superhyvä kakku, joka syödään viimeistä murua myöten. Toisinaan konjakilla, toisinaan jollain muulla kostutettuna. Konjakki paras.
  • Kirsi
    3 vuotta sitten
    Jos kostuttaa maidolla niin käytetäänkö silloinkin kostutukseen vettä ja sokeria ja siihen 3 rkl maitoa? Vai onko tarkoitus kostuttaa vain maidolla, jos näin, niin paljon maitoa voisi käyttää?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kirsi, voit halutessasi kostuttaa kakun maidolla, johon on lisätty vaniljasokeria (1 tl vaniljasokeria ja 1 dl maitoa). Kostutusliemi kannattaa levittää sudilla, jolloin liemen saa levitettyä mahdollisimman tasaisesti.
  • Jaakko
    5 vuotta sitten
    Voiko kostuttaa muulla kuin konjakilla?😀
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Jaakko, halutessasi voit käyttää kaksun kostutukseen esimerkiksi kahvia tai maitoa.
  • Miisu
    7 vuotta sitten
    Kaikkien aikojen paras kakku!
  • Liisa
    9 vuotta sitten
    Aivan ihanan herkullinen kakku, suosittelen!