• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkoinen tiramisu

Valkoinen tiramisu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • yli 60 min
  • 290 kcal / annos (95g)

Ainekset

n. 12 palaa

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlperunajauhoja
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 3/4dlmaitoa
    • 3/4dlvaaleaa rommia

Täyte

    • n. 100gmarenkeja
    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1tlk(2 dl)vispikermaa
    • 2rklvaaleaa rommia

Koristeeksi

    • tuoreita mansikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle paperille ja poista paistopaperi.
  2. Hienonna marengit veitsellä. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja rommi.
  3. Leikkaa pohjalevy puoliksi. Nosta toinen levy reunalliselle tarjoiluvadille. Kostuta levy maito-rommiseoksella.
  4. Levitä puolet täytteestä torttupohjalle ja ripottele päälle puolet marenkimuruista. Nosta toinen levy päälle, kostuta se ja levitä päälle loput täytteestä.
  5. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli. Ripottele pinnalle loput marengeista ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1