• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jouluinen omena-kinkkupannu

Suolaisen makea omena-kinkkupannu valmistuu jouluisista raaka-aineista alle puolessa tunnissa.
Jouluinen omena-kinkkupannu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 274 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 2isoapunasipulia
    • 4isoa (n. 1 kg)omenaa (esim. Jonagold)
    • 2rklöljyä
    • 2rklvalkoista balsamicoa
    • 1/2tlkardemummaa
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1/2tlsuolaa
    • chiliä

Koristeeksi

    • Pirkka persiljaa hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Suikaloi kinkku. Kuori sipulit. Pese omenat hyvin ja kuori tarvittaessa. Leikkaa sipulit suikaleiksi ja omenat ohuiksi lohkoiksi.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenat ja balsamico. Mausta kardemummalla, inkiväärillä, suolalla ja chilillä. Jatka kuullottamista noin 5 minuuttia varovasti sekoittaen. (Lisää tilkka vettä, jos kasvisten kosteus haihtuu.)
  3. Lisää kinkkusuikaleet ja kuumenna. Suikaloi taatelit ja lisää ne lopuksi joukkoon. Koristele persiljalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa pannun myös tähteeksi jääneestä joulukinkusta.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 274 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia10,2 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille