Jouluiset porkkanaleivokset
- Annosmäärän. 36 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
200 g | Pirkka leivontamargariinia tai |
4 dl (160 g) | Pirkka porkkanoita hienona raasteena tai |
4 dl (260 g) | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | Pirkka soodaa tai |
1 tl | Pirkka leivinjauhetta tai |
2 1/2 dl | fariinisokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
1 tlk (227 g) | ananasmurskaa valutettuna tai |
Kuorrutus | |
100 g | Oltermanni-sulatejuustoa (ei kevyt) tai |
1 prk (250 g) | tai |
2 dl | tomusokeria tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 | sitruunan raastettu kuori tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
Koristeeksi | |
18 | tai |
9 | vihreää säilykekirsikkaa tai |
Valmistus
Sulata margariini miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään. Vatkaa sula rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella taikinakulhon pohjalla. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet ja porkkanaraaste sekä ananasmurska vuorotellen useammassa erässä. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet.
Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille (32 cm x 37 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku noin 5 x 6 cm:n paloiksi.
Sekoita sulatejuusto notkeaksi ja sekoita rahkan kanssa. Lisää tomusokeri siivilöitynä ja sekoita sileäksi. Mausta kuorrutus sitruunanmehulla, raastetulla kuorella ja vanilliinisokerilla. Levitä kuorrutus paloitellun leivospohjan päälle.
Koristele jokainen leivos punaisella kirsikanpuolikkaalla ja vihreällä kirsikanneljänneksellä, joka on halkaistu kahdeksi lehdykäksi. Tarjoa kahvipöydässä.
Vinkki! Annos on iso, mutta voit pakastaa osan leivoksista valmiiksi kuorrutettuna ja koristeltuna. Pakkaa leivokset yhteen kerrokseen esim. leivosrasiaan. Ota leivokset sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.