• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jouluiset porkkanaleivokset

Kaneliset porkkanakakkuleivokset saavat jouluvärityksensä vihreistä ja punaisista kirsikoista.
Jouluiset porkkanaleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 36 kpl
  • 30 - 60 min
  • 256 kcal / 100 g

Ainekset

n. 36 kpl

Pohja

    • 200gPirkka leivontamargariinia
    • 4dl(160 g)Pirkka porkkanoita hienona raasteena
    • 4dl(260 g)vehnäjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklPirkka kanelia
    • 2tlPirkka vanilliinisokeria
    • 1tlPirkka soodaa
    • 1tlPirkka leivinjauhetta
    • 2 1/2dlfariinisokeria
    • 1tlk(227 g)ananasmurskaa valutettuna

Kuorrutus

    • 100gOltermanni-sulatejuustoa (ei kevyt)
    • 2dltomusokeria
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2sitruunan raastettu kuori
    • 2tlvanilliinisokeria

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata margariini miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään. Vatkaa sula rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella taikinakulhon pohjalla. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet ja porkkanaraaste sekä ananasmurska vuorotellen useammassa erässä. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet.
  2. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille (32 cm x 37 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku noin 5 x 6 cm:n paloiksi.
  3. Sekoita sulatejuusto notkeaksi ja sekoita rahkan kanssa. Lisää tomusokeri siivilöitynä ja sekoita sileäksi. Mausta kuorrutus sitruunanmehulla, raastetulla kuorella ja vanilliinisokerilla. Levitä kuorrutus paloitellun leivospohjan päälle.
  4. Koristele jokainen leivos punaisella kirsikanpuolikkaalla ja vihreällä kirsikanneljänneksellä, joka on halkaistu kahdeksi lehdykäksi. Tarjoa kahvipöydässä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Annos on iso, mutta voit pakastaa osan leivoksista valmiiksi kuorrutettuna ja koristeltuna. Pakkaa leivokset yhteen kerrokseen esim. leivosrasiaan. Ota leivokset sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 256 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia5,8 g
  • Hiilihydraatteja33,2 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua