Jouluiset porkkanaleivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jouluiset porkkanaleivokset

  • Annosmäärän. 36 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kaneliset porkkanakakkuleivokset saavat jouluvärityksensä vihreistä ja punaisista kirsikoista.

    Ainekset

    n. 36 kpl

    Pohja

    200 g
     
    Pirkka leivontamargariinia
    tai
    4 dl (160 g)
     
    Pirkka porkkanoita hienona raasteena
    tai
    4 dl (260 g)
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 rkl
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    Pirkka soodaa
    tai
    1 tl
     
    Pirkka leivinjauhetta
    tai
    2 1/2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 tlk (227 g)
     
    ananasmurskaa valutettuna
    tai

    Kuorrutus

    100 g
     
    Oltermanni-sulatejuustoa (ei kevyt)
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Koristeeksi

    18
     
    tai
    9
     
    vihreää säilykekirsikkaa
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata margariini miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään. Vatkaa sula rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella taikinakulhon pohjalla. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet ja porkkanaraaste sekä ananasmurska vuorotellen useammassa erässä. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet.

    Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille (32 cm x 37 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku noin 5 x 6 cm:n paloiksi.

    Sekoita sulatejuusto notkeaksi ja sekoita rahkan kanssa. Lisää tomusokeri siivilöitynä ja sekoita sileäksi. Mausta kuorrutus sitruunanmehulla, raastetulla kuorella ja vanilliinisokerilla. Levitä kuorrutus paloitellun leivospohjan päälle.

    Koristele jokainen leivos punaisella kirsikanpuolikkaalla ja vihreällä kirsikanneljänneksellä, joka on halkaistu kahdeksi lehdykäksi. Tarjoa kahvipöydässä.

    Vinkki! Annos on iso, mutta voit pakastaa osan leivoksista valmiiksi kuorrutettuna ja koristeltuna. Pakkaa leivokset yhteen kerrokseen esim. leivosrasiaan. Ota leivokset sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg