Pirteä porkkanakakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Porkkanakakku koristellaan marsipaaniporkkanoilla.
Ainekset
20 annosta
4 (n. 400 g) | porkkanaa tai |
200 g | tai |
5 dl | tai |
1 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 tl | tai |
4 | kananmunaa tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
Täyte ja kuorrutus | |
---|---|
200 g | Valio Oltermanni-sulatejuustoa (ei kevyt) tai |
1 prk (250 g) | maitorahkaa tai |
3 dl | tomusokeria tai |
n. 2 rkl | omena- tai sitruunanmehua tai |
Koristeluun | |
mantelirouhetta tai | |
(marsipaania) tai | |
(punaista ja keltaista elintarvikeväriä) tai | |
(vihreitä cocktailkirsikoita) tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakun pinta lopulla seoksella.
Koristele porkkanakakku mantelirouheella. Voit valmistaa koristeeksi pieniä marsipaaniporkkanoita. Värjää marsipaani elintarvikeväreillä oranssiksi ja muotoile sormilla pieniksi porkkanoiksi. Painele porkkanoihin pieniä koloja, että ne muistuttavat aitoa porkkanaa. Voit leikata myös vihreästä cocktailkirsikasta porkkanoille varret.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(862 arviota)
- yli 60 min3,8(157 arviota)
- yli 60 min4,1(1 452 arviota)
- yli 60 min4,6(133 arviota)
- yli 60 min3,2(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(199 arviota)
- yli 60 min4,2(22 arviota)
- 30 - 60 min3,7(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (43 arviota)
- Herkkusuu perhe1 vuosi sittenMeidän perheessä top 3 jälkiruoka resepti! Pitkään käytetty tätä ohjetta, lapset tykkää kun pääsevät leipomaan ja onnistuvat joka kerta. Laitetaan taikinaan aina vähän enemmän porkkanaa ja kuorutteeseen aina sitruunamehua. Suosittelemme <3
- Minä_niin_mieleni_pahoitin3 vuotta sittenKuorrute juoksettui ihan vedeksi... Muuten hyvä ohje. 👍
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMinä_niin_mieleni_pahoitin, ikävä kuulla että kuorrute juoksettui. Kakku kannattaa jäähdyttää ihan kokonaan ennen kuin kuorruttetta levittää kakulle, näin taataan paras lopputulos. Myös kuorrutteen sulatejuuston ja rahkan lämpötilaa kannattaa tarkkailla, ettei se sekoittaessa lämpene liikaa. Liian korkeat lämpöätilat aiheuttavat maitotuotteiden juoksettumista.
- Sunnuntaileipoja4 vuotta sittenKakku ei kypsynyt tasaiseksi, puoli tuntia paistoaikaa riitti siihen että pinta paistui. Meilläkin kuorrute juoksettui, ei auttanut tomusokerin lisääminenkäön. Mikä pettymys!
- huono ohje5 vuotta sittenkakku oli yli tunnin enemmän uunissa kuin mitä ohjeessa luki ja silti jäi raa'aksi. Täyte juoksettui kulhossa tomusokerin lisäämisen jälkeen ja se jäi ihan nestemäiseksi vaikka lisäsin runsaasti lisää tomusokeria ja sulatejuustoa. Koko kakku kuorrutteineen päivineen lensi roskiin :(