Pirteä porkkanakakku
Porkkanakakku koristellaan marsipaaniporkkanoilla.
- 20 annosta
- 30 - 60 min
- 264 kcal / 100 g
Ainekset
20 annosta
- 4(n. 400 g)porkkanaa
- 2tlleivinjauhetta
- 2tlvanilliinisokeria
- 2tlkanelia
- 4kananmunaa
- 2 1/2dlsokeria
Täyte ja kuorrutus
- 200gValio Oltermanni-sulatejuustoa (ei kevyt)
- 1prk(250 g)maitorahkaa
- 3dltomusokeria
- n. 2rklomena- tai sitruunanmehua
Koristeluun
- mantelirouhetta
- (marsipaania)
- (punaista ja keltaista elintarvikeväriä)
- (vihreitä cocktailkirsikoita)
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
- Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakun pinta lopulla seoksella.
- Koristele porkkanakakku mantelirouheella. Voit valmistaa koristeeksi pieniä marsipaaniporkkanoita. Värjää marsipaani elintarvikeväreillä oranssiksi ja muotoile sormilla pieniksi porkkanoiksi. Painele porkkanoihin pieniä koloja, että ne muistuttavat aitoa porkkanaa. Voit leikata myös vihreästä cocktailkirsikasta porkkanoille varret.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 264 kcal1 110 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kuorrute juoksettui ihan vedeksi... Muuten hyvä ohje. 👍
Minä_niin_mieleni_pahoitin, ikävä kuulla että kuorrute juoksettui. Kakku kannattaa jäähdyttää ihan kokonaan ennen kuin kuorruttetta levittää kakulle, näin taataan paras lopputulos. Myös kuorrutteen sulatejuuston ja rahkan lämpötilaa kannattaa tarkkailla, ettei se sekoittaessa lämpene liikaa. Liian korkeat lämpöätilat aiheuttavat maitotuotteiden juoksettumista.
Kakku ei kypsynyt tasaiseksi, puoli tuntia paistoaikaa riitti siihen että pinta paistui. Meilläkin kuorrute juoksettui, ei auttanut tomusokerin lisääminenkäön. Mikä pettymys!
kakku oli yli tunnin enemmän uunissa kuin mitä ohjeessa luki ja silti jäi raa'aksi. Täyte juoksettui kulhossa tomusokerin lisäämisen jälkeen ja se jäi ihan nestemäiseksi vaikka lisäsin runsaasti lisää tomusokeria ja sulatejuustoa. Koko kakku kuorrutteineen päivineen lensi roskiin :(