• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pirteä porkkanakakku

Pirteä porkkanakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • 30 - 60 min
  • 264 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Täyte ja kuorrutus

    • 200gValio Oltermanni-sulatejuustoa (ei kevyt)
    • 1prk(250 g)maitorahkaa
    • 3dltomusokeria
    • n. 2rklomena- tai sitruunanmehua

Koristeluun

    • mantelirouhetta
    • (marsipaania)
    • (punaista ja keltaista elintarvikeväriä)
    • (vihreitä cocktailkirsikoita)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  3. Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
  4. Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakun pinta lopulla seoksella.
  5. Koristele porkkanakakku mantelirouheella. Voit valmistaa koristeeksi pieniä marsipaaniporkkanoita. Värjää marsipaani elintarvikeväreillä oranssiksi ja muotoile sormilla pieniksi porkkanoiksi. Painele porkkanoihin pieniä koloja, että ne muistuttavat aitoa porkkanaa. Voit leikata myös vihreästä cocktailkirsikasta porkkanoille varret.

Ravintosisältö per 100 g

  • 264 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7