Rommiset suklaarusinaleivokset
Rommiset suklaarusinaleivokset tehdään porkkanakakkutaikinasta, johon ananas tuo mehevyyttä. Annoksesta tulee pellillinen.
48 palaa30 - 60 min176 kcal / annos (60g)
Ainekset
48 palaa
- 3-4(200 g)porkkanaa
- 1ps(200 g)suklaarusinoita
- 1tlk(227 g)ananasmurskaa
- 4munaa
- 2 1/2dlsokeria
- 2dljuoksevaa margariinia
- 3rkltummaa rommia
- 5dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1tlsoodaa
- 1/2tlsuolaa
- 2tlkanelia
- 2tlvanilliinisokeria
Kuorrutus
- 200gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(250 g)rahkaa
- 3dltomusokeria
- 2rkltummaa rommia
- 1tlvanilliinisokeria
Koristeeksi
- 1/2ps(à 200 g)suklaarusinoita
Valmistus
30 - 60 min- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (3 dl). Leikkaa isokokoiset suklaarusinat puoliksi. Sekoita puuhaarukalla porkkanaraasteen joukkoon ananasmurska liemineen, munat, sokeri, rasva, rommi ja suklaarusinat.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 30x40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään, tomusokeri siivilöitynä. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
- Paloittele kakkulevy noin 5x5 cm:n paloiksi. Koristele suklaarusinoilla. Rommiset suklaarusinaleivokset voi pakastaa isoina paloina. Leikkaa annospaloiksi kohmeisena.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 176 kcal737 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli luettuna ihanalta vaikuttava resepti mutta minulla tämä ei kyllä tällä ohjeella/omalla uunillani onnistunut :( Pellille levitettynä tästä tuli hyvin matala ja koostumus "jankkinen". Suklaarusinat toki sulivat uunissa ja lopputuloksena oli rusinainen, epämääräisenmakuinen torttualusta. Ihme, sillä toteutin reseptin prikulleen. Rommina käytin Strohin tummaa rommia.
Hei Liina, harmillista kuulla että leivokset eivät ole onnistuneet toivotulla tavalla. Välitän palautteesi eteenpäin reseptin tekijälle.