Rommiset suklaarusinaleivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rommiset suklaarusinaleivokset

  • Annosmäärä48 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Rommiset suklaarusinaleivokset tehdään porkkanakakkutaikinasta, johon ananas tuo mehevyyttä. Annoksesta tulee pellillinen.

    Ainekset

    48 palaa
    3–4 (200 g)
     
    porkkanaa
    tai
    1 ps (200 g)
     
    suklaarusinoita
    tai
    1 tlk (227 g/140 g)
     
    ananasmurskaa
    tai
    4
     
    munaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    juoksevaa margariinia
    tai
    3 rkl
     
    tummaa rommia
    tai
    5 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    soodaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    2 tl
     
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Kuorrutus

    200 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1 prk (250 g)
     
    rahkaa
    tai
    3 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 rkl
     
    tummaa rommia
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Koristeeksi

    1/2 ps (à 200 g)
     
    suklaarusinoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    969 kJ / 232 kcal
    Rasva
    9,3 g
    josta tyydyttynyttä
    2,6 g
    Hiilihydraatit
    30,1 g
    josta sokereita
    21,6 g
    Proteiini
    4,1 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (3 dl). Leikkaa isokokoiset suklaarusinat puoliksi. Sekoita puuhaarukalla porkkanaraasteen joukkoon ananasmurska liemineen, munat, sokeri, rasva, rommi ja suklaarusinat.

    Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 30x40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

    Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään, tomusokeri siivilöitynä. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

    Paloittele kakkulevy noin 5x5 cm:n paloiksi. Koristele suklaarusinoilla. Rommiset suklaarusinaleivokset voi pakastaa isoina paloina. Leikkaa annospaloiksi kohmeisena.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Porkkana 500g ES/IT 1lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (3 arviota)

    • Annukka
      1 vuosi sitten
      Todella maukas ja helppo ohje. Kuulunut vuosia suosikkeihini.
    • Liina
      6 vuotta sitten
      Oli luettuna ihanalta vaikuttava resepti mutta minulla tämä ei kyllä tällä ohjeella/omalla uunillani onnistunut :( Pellille levitettynä tästä tuli hyvin matala ja koostumus "jankkinen". Suklaarusinat toki sulivat uunissa ja lopputuloksena oli rusinainen, epämääräisenmakuinen torttualusta. Ihme, sillä toteutin reseptin prikulleen. Rommina käytin Strohin tummaa rommia.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei Liina, harmillista kuulla että leivokset eivät ole onnistuneet toivotulla tavalla. Välitän palautteesi eteenpäin reseptin tekijälle.