Rommiset suklaarusinaleivokset
- Annosmäärä48 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Rommiset suklaarusinaleivokset tehdään porkkanakakkutaikinasta, johon ananas tuo mehevyyttä. Annoksesta tulee pellillinen.
Ainekset
48 palaa
3–4 (200 g) | porkkanaa tai |
1 ps (200 g) | suklaarusinoita tai |
1 tlk (227 g) | ananasmurskaa tai |
4 | munaa tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
2 dl | juoksevaa margariinia tai |
3 rkl | tummaa rommia tai |
5 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | soodaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 tl | tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
Kuorrutus | |
---|---|
200 g | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 prk (250 g) | rahkaa tai |
3 dl | tomusokeria tai |
2 rkl | tummaa rommia tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Koristeeksi | |
1/2 ps (à 200 g) | suklaarusinoita tai |
Valmistus
30 - 60 min
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (3 dl). Leikkaa isokokoiset suklaarusinat puoliksi. Sekoita puuhaarukalla porkkanaraasteen joukkoon ananasmurska liemineen, munat, sokeri, rasva, rommi ja suklaarusinat.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 30x40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään, tomusokeri siivilöitynä. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
Paloittele kakkulevy noin 5x5 cm:n paloiksi. Koristele suklaarusinoilla. Rommiset suklaarusinaleivokset voi pakastaa isoina paloina. Leikkaa annospaloiksi kohmeisena.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta