• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Rommiset suklaarusinaleivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rommiset suklaarusinaleivokset

Rommiset suklaarusinaleivokset tehdään porkkanakakkutaikinasta, johon ananas tuo mehevyyttä. Annoksesta tulee pellillinen.

  • 48 palaa
  • 30 - 60 min
  • 176 kcal / annos (60g)

Ainekset

48 palaa
    • 3-4(200 g)porkkanaa
    • 1ps(200 g)suklaarusinoita
    • 1tlk(227 g)ananasmurskaa
    • 4munaa
    • 2 1/2dlsokeria
    • 2dljuoksevaa margariinia
    • 3rkltummaa rommia
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlsoodaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 2tlkanelia
    • 2tlvanilliinisokeria

Kuorrutus

    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1prk(250 g)rahkaa
    • 3dltomusokeria
    • 2rkltummaa rommia
    • 1tlvanilliinisokeria

Koristeeksi

    • 1/2ps(à 200 g)suklaarusinoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (3 dl). Leikkaa isokokoiset suklaarusinat puoliksi. Sekoita puuhaarukalla porkkanaraasteen joukkoon ananasmurska liemineen, munat, sokeri, rasva, rommi ja suklaarusinat.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 30x40 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään, tomusokeri siivilöitynä. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
  4. Paloittele kakkulevy noin 5x5 cm:n paloiksi. Koristele suklaarusinoilla. Rommiset suklaarusinaleivokset voi pakastaa isoina paloina. Leikkaa annospaloiksi kohmeisena.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 176 kcal737 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Liina8.4.2018

    Oli luettuna ihanalta vaikuttava resepti mutta minulla tämä ei kyllä tällä ohjeella/omalla uunillani onnistunut :( Pellille levitettynä tästä tuli hyvin matala ja koostumus "jankkinen". Suklaarusinat toki sulivat uunissa ja lopputuloksena oli rusinainen, epämääräisenmakuinen torttualusta. Ihme, sillä toteutin reseptin prikulleen. Rommina käytin Strohin tummaa rommia.

  • K-Kuluttajapalvelu8.4.2018

    Hei Liina, harmillista kuulla että leivokset eivät ole onnistuneet toivotulla tavalla. Välitän palautteesi eteenpäin reseptin tekijälle.