Joulun granaattiomenasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulun granaattiomenasalaatti

Granaattiomenasalaatin kruunaa paistettu vuohenjuusto ja ihana minttuvinaigrette. Tarjoa salaatti juhlavana alkuruokana tai lisäkkeenä. Noin 4,75€/annos*

  • 2 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

2 annosta

Minttuvinaigrette

    • 1dltuoretta minttua
    • 2rklöljyä
    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • ripaussuolaa
    • ripaussokeria
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Irrota granaattiomenasta siemenet. Painele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten. Leikkaa granaattiomenan molemmista päistä pois pyöreähkö pala, jotta saat vaaleiden kalvojen muodostamat lohkot näkyviin. Leikkaa hedelmä lohkoiksi kalvojen kohdalta. Ota suuri kulho ja irrottele siemenet lohkoista niin, että kätesi ovat kulhon sisällä. Näin mehu ei roisku kaikkialle.
  2. Halkaise vuohenjuusto kahtia ja paista juustopalat kuumalla pannulla öljyssä.
  3. Valmista vinaigrette sekoittamalla kaikki vinaigreten ainekset sauvasekoittimella.
  4. Levitä rucola, mintunlehdet ja granaattiomenansiemenet tarjoiluastialle. Valuta salaatille vinaigrette ja aseta päälle juustokiekot. Tarjoa salaatti alkuruokana tai lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille