• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Fannin kirsikkakakku

Jouluisessa kirsikkakakussa maistuvat myös rusinat ja taatelit.
Fannin kirsikkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 286 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta
    • 1/4dlvehnäjauhoja
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2dlPirkka kevytkermaa
    • 1dlPirkka leivontamargariinia sulatettuna
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlPirkka leivinjauhetta
    • 2tlPirkka vanilliinisokeria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele taatelit. Jauhota taatelit sekä rusinat vehnäjauhoilla. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. (Halkaisja n. 26 cm)
  2. Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kerma ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita joukkoon taatelit ja rusinat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  3. Ripottele päälle kirsikat tasavälein. Paista kakkua 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kakku saa jäähtyä täysin vuoassaan ennen kumoamista. Käännä kakku niin päin, että kirsikat ovat päällä.
  4. Sekoita appelsiinimehun joukkoon tomusokeri. Pursota ristikko kakun pinnalle. Ripottele pintaan vielä tomusokeria. Tämä kakku on hyvin säilyvä ja sopii mainiosti myös lahjaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 286 kcal1 200 kJ
  • Proteiinia4,35 g
  • Hiilihydraatteja48,7 g
  • Rasvaa8,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu