Fannin kirsikkakakku
Jouluisessa kirsikkakakussa maistuvat myös rusinat ja taatelit.
20 annostayli 60 min286 kcal / 100 g
Ainekset
20 annosta
- 1/4dlvehnäjauhoja
- 2kananmunaa
- 2dlsokeria
- 2dlPirkka kevytkermaa
- 1dlPirkka leivontamargariinia sulatettuna
- 4 1/2dlvehnäjauhoja
- 2tlPirkka leivinjauhetta
Pinnalle
- 1tlk(130g/70g)Pirkka punaisia kirsikoita
- 1rklPirkka appelsiinitäysmehua
- 1 1/2dltomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Paloittele taatelit. Jauhota taatelit sekä rusinat vehnäjauhoilla. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. (Halkaisja n. 26 cm)
- Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kerma ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita joukkoon taatelit ja rusinat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Ripottele päälle kirsikat tasavälein. Paista kakkua 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kakku saa jäähtyä täysin vuoassaan ennen kumoamista. Käännä kakku niin päin, että kirsikat ovat päällä.
- Sekoita appelsiinimehun joukkoon tomusokeri. Pursota ristikko kakun pinnalle. Ripottele pintaan vielä tomusokeria. Tämä kakku on hyvin säilyvä ja sopii mainiosti myös lahjaksi.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 286 kcal1 200 kJ
- Proteiinia 4,35 g
- Hiilihydraatteja48,7 g
- Rasvaa8,03 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi