Pikapulla
Pikapulla on helppo ja edullinen kahvipöydän kruunaajaa.
8-10 palaaalle 30 min298 kcal / 100 g
Ainekset
8-10 palaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 2tlkardemummaa
- 1/4tlsuolaa
- 1kananmuna
- 2dlmaitoa
Pinnalle
Valmistus
alle 30 min- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito, margariini ja rusinat. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
- Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen kakku- tai piirakkavuokaan (halk. 24 cm). Ripottele pinnalle raesokeria ja pähkinärouhetta tai mantelilastuja.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa pikapulla mahdollisimman tuoreena.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa pullan myös uuniin mahtuvassa valurautapannussa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 298 kcal1 250 kJ
- Proteiinia 5,83 g
- Hiilihydraatteja40,8 g
- Rasvaa12,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämä on niin hyvä ohje! Teen kaksinkertaisena uunipellille. Toiselle puolikkaalle raesokeria päälle ja toiselle mustikoita. Pullaa ja mustikkapiirakkaa yhtäaikaa. :)
Laitettiin pikapullan päälle pakastemustikoita, kyllä tuli hyvää!
Helppoakin helpompi ja nopeasti valmistuva.
Minäleipuri, yleensä jos paistokorkeutta ei ole erikseen kerrottu, kannattaa käyttää keskitasoa. Jos on tarkoitus paistaa ylä- tai alatasolla, se tavallisesti mainitaan reseptissä.
Paistokorkeus? Helpottaa huomattavasti aloittelevan leipurin puuhia.