Joulun kinkkupastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulun kinkkupasta

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Joulupöydän jämät saavat uuden elämän tässä raikkaan sitruunaisessa pastassa. Käytä kotoasi löytyvää pastaa ja paista kuutioitu kinkku rapeaksi sipulin kanssa.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 ps (500 g)
 
tai
400 g
 
tai
1 (100 g)
 
tai
1
 
tai
1 (190 g)
 
sitruuna
tai
1 rkl
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
568 kJ / 136 kcal
Rasva
2 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
20,9 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
8 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Valuta hyvin.

Kuutioi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista 3 rkl mehua talteen.

Kuumenna rasva pannulla ja paista kinkkukuutiot rapeaksi. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää herneet ja paista vielä noin kolme minuuttia. Mausta sitruunankuorella, -mehulla ja mustapippurilla.

Kaada pasta pannulle kinkkuseoksen joukkoon ja paista noin minuutti. Viimeistele tuoreella persiljalla.

Voit korvata kinkun myös joulupöydästä jääneellä lämmin- tai kylmäsavulohella.