
Kana uunissa
Uunin kiertoilmatoiminnon avulla voit kypsentää ruokaa eri tasoissa samaan aikaan. Kanan fileepihvit valmistuvat uunissa helposti ja nopeasti.
3–4 annostaalle 30 min
Ainekset
3–4 annosta
Kana uunissa
- 1pkt(500 g)Pirkka kanan fileepihvejä
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- (sitruunankuorta raastettuna)
- (tuoretta timjamia)
Kermaviilikastike
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 1–2rkltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Ota kanan fileepihvit huoneenlämpöön.
- Sekoita rypsiöljy ja mausteet kulhossa. Lisää kulhoon kanan fileepihvit ja pyörittele ne mausteissa. Laita kanat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.
- Paista kanoja 200-asteisessa kiertoilmauunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin 10 minuuttia.
- Viimeistele kanat halutessasi raastetulla sitruunankuorella ja tuoreella timjamilla. Tarjoa esimerkiksi uunijuuresten ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit testata kanan kypsyyttä digitaalisen lämpömittarin avulla. Kana on riittävän kypsää, kun sen lämpötila on 75 astetta.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min3,6(30 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(38 arvostelua)
- 30 - 60 min3,4(127 arvostelua)
Kommentoi
Missä lämpötilassa?
Napsu, kanoja paistetaan 200-asteisessa kiertoilmauunissa. Tieto on nyt lisätty ohjeeseen.