Hedelmäinen joulukakku
Jouluisessa hedelmäkakussa on runsaasti kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja rouhittua suklaata. Ananasmurska ja konjakki mehevöittävät hedelmäkakun.
24 palaayli 60 min351 kcal / 100 g
Ainekset
24 palaa
- 2dlsokeria
- 3kananmunaa
- 80g(n. 1 1/2 dl)Pirkka pekaanipähkinöitä
- 80g(n. 10 kpl)kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 1dlrusinoita
- 1tlk(130g/ 70g)Pirkka punaisia kirsikoita
- 1tlk(227 g)Pirkka ananasmurskaa
- 2-3rklkonjakkia
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlkardemummaa
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran rengasvuoka. Rouhi pähkinät ja suklaa. Leikkaa aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi. Valuta ananasmurska.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon pähkinät ja suklaa.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntele jauhojen joukkoon aprikoosit, rusinat ja kirsikat. Lisää jauhoseos, ananasmurska ja konjakki vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla, pähkinöillä ja kirsikoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä. Joulun hedelmäkakku sopii erinomaisesti ruokalahjaksi.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 351 kcal1 470 kJ
- Proteiinia 5,09 g
- Hiilihydraatteja38,4 g
- Rasvaa19,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko tätä kakkua hyvällä omallatunnolla tarjoilla myös lapsille ja holittomille konjakkilisäyksestä huolimatta?
Pudde Pöö, konjakin voi halutessaan korvata kakussa esimerkiksi appelsiinimehulla.
Alkuperäisessä ohjeessa vuoan pohjalle laitetaan (voitelun ja korppujauhotuksen jälkeen) pekaanipähkinöitä ja puolikkaita kirsikoita, näin itsekin teen :) Niin ja alkuperäinen Pirkka-lehden ohje on tallella :)
Ihana hedelmäkakku. Olen tehnyt tällä reseptillä hedelmäkakun jo vuodesta 1996 kun se ensimmäisen kerran ilmestyi K-lehdessä. Kaikki ovat pitäneet kakusta, jopa nekin, jotka eivät ole hedelmäkakkujen ystäviä. Tämä on maukas ja mehevä kakku ja sen voi tehdä etukäteen pakkaseen. Maustuu näinkin hyvin. Kokeiltu on.