Hedelmäinen joulukakku
- Annosmäärä24 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
80 g (n. 1 1/2 dl) | tai |
50 g | tai |
80 g (n. 10 kpl) | kuivattuja pehmeitä aprikooseja tai |
1 dl | rusinoita tai |
1 tlk (130g/ 70g) | tai |
1 tlk (227 g) | tai |
2–3 rkl | konjakkia tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | kardemummaa tai |
Valmistus
Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran rengasvuoka. Rouhi pähkinät ja suklaa. Leikkaa aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi. Valuta ananasmurska.
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon pähkinät ja suklaa.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntele jauhojen joukkoon aprikoosit, rusinat ja kirsikat. Lisää jauhoseos, ananasmurska ja konjakki vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla, pähkinöillä ja kirsikoilla.
Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä. Joulun hedelmäkakku sopii erinomaisesti ruokalahjaksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka jumborusina 150gHinta 1,59/kpl10,60/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka pehmeä aprikoosi 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,89/kpl
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Pirkka punaiset kirsikat sokeriliemessä 130g/70gHinta 1,89/kpl27,00/kg
- Pirkka ananasmurska ananastäysmehussa 227g/140gHinta 0,99/kpl7,07/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka kalifornian kivetön rusina 6x42gHinta 2,35/kpl9,33/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka kalifornialaiset rusinat 250gPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl7,00/kgIlman Plussa-korttia 1,95/kpl
- Earth Control 250g Sweet ApricotsHinta 6,25/kpl25,00/kg
- Urtekram luomu Makea aprikoosi 150gHinta 3,65/kpl24,33/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Grefinn Super Nuts pecanpähkinä 300gHinta 11,95/kpl39,83/kg
- Sallistelta Pekaanipähkinä 250gHinta 8,95/kpl35,80/kg
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
- Del Monte Ananasmurska mehussa 230g/145gHinta 1,25/kpl8,62/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,9(9 arviota)
- yli 60 min3,2(34 arviota)
- yli 60 min4,2(93 arviota)
- yli 60 min4,1(59 arviota)
- yli 60 min4,0(79 arviota)
- 30 - 60 min3,7(10 arviota)
- yli 60 min4,0(11 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
- Pudde Pöö2 vuotta sittenVoiko tätä kakkua hyvällä omallatunnolla tarjoilla myös lapsille ja holittomille konjakkilisäyksestä huolimatta?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPudde Pöö, konjakin voi halutessaan korvata kakussa esimerkiksi appelsiinimehulla.
- Mie5 vuotta sittenAlkuperäisessä ohjeessa vuoan pohjalle laitetaan (voitelun ja korppujauhotuksen jälkeen) pekaanipähkinöitä ja puolikkaita kirsikoita, näin itsekin teen :) Niin ja alkuperäinen Pirkka-lehden ohje on tallella :)
- Anne7 vuotta sittenIhana hedelmäkakku. Olen tehnyt tällä reseptillä hedelmäkakun jo vuodesta 1996 kun se ensimmäisen kerran ilmestyi K-lehdessä. Kaikki ovat pitäneet kakusta, jopa nekin, jotka eivät ole hedelmäkakkujen ystäviä. Tämä on maukas ja mehevä kakku ja sen voi tehdä etukäteen pakkaseen. Maustuu näinkin hyvin. Kokeiltu on.