• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäinen joulukakku

Hedelmäisessä joulukakussa on runsaasti kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja rouhittua suklaata. Ananasmurska ja konjakki mehevöittävät kakun.
Hedelmäinen joulukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 palaa
  • yli 60 min
  • 351 kcal / 100 g

Ainekset

24 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran rengasvuoka. Rouhi pähkinät ja suklaa. Leikkaa aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi. Valuta ananasmurska.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon pähkinät ja suklaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntele jauhojen joukkoon aprikoosit, rusinat ja kirsikat. Lisää jauhoseos, ananasmurska ja konjakki vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  5. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla, pähkinöillä ja kirsikoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä. Kakku sopii erinomaisesti ruokalahjaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 351 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia5,09 g
  • Hiilihydraatteja38,4 g
  • Rasvaa19,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6
  • Anne3.12.2015

    Ihana hedelmäkakku. Olen tehnyt tällä reseptillä hedelmäkakun jo vuodesta 1996 kun se ensimmäisen kerran ilmestyi K-lehdessä. Kaikki ovat pitäneet kakusta, jopa nekin, jotka eivät ole hedelmäkakkujen ystäviä. Tämä on maukas ja mehevä kakku ja sen voi tehdä etukäteen pakkaseen. Maustuu näinkin hyvin. Kokeiltu on.