• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perhoskakku

Perhoskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 301 kcal / annos (100g)

Ainekset

15 annosta

Kostutukseen

    • 2dllimonadia

Täytteeksi

    • 2dlvispikermaa vaahdotettuna
    • 2dlvadelmahilloa

Pinnalle

    • 2dlvispikermaa vaahdotettuna

Koristeeksi

Suklaakastike

    • 1dlsokeria
    • 1dlfariinisokeria
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 2dlvispikermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kostuta kaikki kolme kakkukerrosta limonadilla. Levitä pohjalevyn päälle ohuelti vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Nosta päälle seuraava kerros ja toista menettely. Nosta viimeiseksi kansilevy paikoilleen ja leikkaa kakku puoliksi.
  2. Valmista suklaakastike. Mittaa kuivat aineet pinnoitettuun kattilaan ja sekoita joukkoon vispikerma. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Kastike on valmista kun tippa jähmettyy pisaraksi tiputettaessa se lasilliseen kylmää vettä.
  3. Vaihda kakkupuoliskoiden paikkaa ja kuorruta näin syntynyt perhonen kauttaaltaan kermavaahdolla. Valuta jäähtynyttä suklaakastiketta muovipussiin, leikkaa nurkkaan pieni reikä ja piirtele viiruja perhosen siipiin. Pistä kahden mehupillin päähän kirsikka ja asettele tuntosarviksi. Koristele perhoskakku karkeilla.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 301 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja41,3 g
  • Rasvaa13,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille