• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hunnutettu riisivanukas ja puolukkakastike

Hunnutettu riisivanukas ja puolukkakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 145 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Päälle

Puolukkakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito paksupohjaisessa, pinnoitetussa kattilassa ja lisää huuhdotut riisit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia usein sekoittaen.
  2. Nosta puuro liedeltä ja lisää 1 dl kylmää maitoa. Sekoita puuroon voi ja suola ja nosta kattila kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Lisää rusinat, mantelirouhe ja sitruunankuori.
  3. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa yksi koko muna ja keltuaiset sokerin ja vanilliinisokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita munavaahto haalean puuron joukkoon ja kaada seos voideltuun tilavaan uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Paista vanukasta uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Alenna lämpö 175 asteeseen.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaten. Kun seos on sitkeää ja kiiltävää, pursota tai levitä se vanukkaan pinnalle. Ripottele päälle mantelilastut ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  6. Soseuta kohmeiset puolukat monitoimikoneessa tomusokerin kanssa sileäksi kastikkeeksi. Tarjoa kastike kylmänä lämpimän vanukkaan kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä vanukkaan myös annosvuokiin, vähennä tällöin paistoaikaa noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 145 kcal607 kJ
  • Proteiinia3,56 g
  • Hiilihydraatteja21,3 g
  • Rasvaa4,98 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille