• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-perunalaatikko

Lohi-perunalaatikko maustetaan maustepippureilla, tillillä ja kapriksilla. Nesteenä käytetään munamaitoa. Tämäkin resepti vain n. 1,70€/annos*.
Lohi-perunalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 94,8 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Munamaito

    • 4-5dltäysmaitoa
    • 3kananmunaa
    • 1tlsuolaa
    • ripausmusta- tai valkopippuria

Pinnalle

    • voinokareita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi monitoimikoneella. Hienonna tai suikaloi kuorittu sipuli. Lado voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunaviipaleista. Levitä päälle puolet sipulista, kalasuikaleet, tilli, kaprikset ja maustepippurit. Lado päälle loput perunoista ja sipulista.
  2. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Lisää pinnalle rasvanokareet. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Laatikko on kypsä kun munamaito on täysin hyytynyt ja perunaviipaleet ovat pehmeitä.
  3. Anna laatikon vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria, maustekurkkuja ja salaattia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 94,8 kcal397 kJ
  • Proteiinia5,45 g
  • Hiilihydraatteja7,18 g
  • Rasvaa4,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10