• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulun punakaalisalaatti

Joulun punakaalisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Kastike

    • 2rklpunaviinietikkaa
    • 2rklöljyä
    • 2rkllaimentamatonta mustaherukkamehua
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi pesty kaali hienoksi. Pehmitä kaalia mikrossa tiiviin kannen alla (650 w) 6-7 minuuttia, niin että kaali jää vielä rapeaksi. Voit myös pehmittää kaalisuikaleet liedellä tiiviiskantisessa kattilassa. Lisää silloin kattilan pohjalle tilkka vettä tai öljyä pohjaantarttumisen estämiseksi. Sekoittele välillä.
  2. Suikaloi kuorittu omena. Suikaloi myös taatelit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Lisää omena- ja taateliviipaleet kaalin joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään voimakkaasti vatkaten ja lisää salaatin joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan 2-3 tunniksi tai yön yli. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 122 kcal511 kJ
  • Proteiinia1,3 g
  • Hiilihydraatteja15,7 g
  • Rasvaa5,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4