Joulun punakaalisalaatti
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Jouluinen punakaalisalaatti on herkullinen lisäke juhlapöytään.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
- pala (n. 500 g) punakaalia
- 1 omena
- 125 g Pirkka pehmeitä taateleita
- 2 rkl Pirkka hasselpähkinöitä rouhittuna
Kastike
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl laimentamatonta mustaherukkamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia438 kJ / 104 kcal
- Rasva5,4 g
- josta tyydyttynyttä0,4 g
- Hiilihydraatit11,9 g
- josta sokereita11,3 g
- Proteiini0,8 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Suikaloi pesty kaali hienoksi. Pehmitä kaalia mikrossa tiiviin kannen alla (650 w) 6–7 minuuttia, niin että kaali jää vielä rapeaksi. Voit myös pehmittää kaalisuikaleet liedellä tiiviiskantisessa kattilassa. Lisää silloin kattilan pohjalle tilkka vettä tai öljyä pohjaantarttumisen estämiseksi. Sekoittele välillä.
- Suikaloi kuorittu omena. Suikaloi myös taatelit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Lisää omena- ja taateliviipaleet kaalin joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään voimakkaasti vatkaten ja lisää salaatin joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan 2–3 tunniksi tai yön yli. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −16 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,9(12 arviota)
- yli 60 min4,0(88 arviota)
- yli 60 min4,0(83 arviota)
- alle 15 min3,9(30 arviota)
- yli 60 min4,7(59 arviota)
- yli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min3,2(90 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (16 arviota)
- Kitti6 vuotta sittenTosi hyvä!