Hyppää sisältöön
Joulun punakaalisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulun punakaalisalaatti

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Jouluinen punakaalisalaatti on herkullinen lisäke juhlapöytään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Kastike

  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl laimentamatonta mustaherukkamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    438 kJ / 104 kcal
  • Rasva
    5,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,4 g
  • Hiilihydraatit
    11,9 g
  • josta sokereita
    11,3 g
  • Proteiini
    0,8 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi pesty kaali hienoksi. Pehmitä kaalia mikrossa tiiviin kannen alla (650 w) 6–7 minuuttia, niin että kaali jää vielä rapeaksi. Voit myös pehmittää kaalisuikaleet liedellä tiiviiskantisessa kattilassa. Lisää silloin kattilan pohjalle tilkka vettä tai öljyä pohjaantarttumisen estämiseksi. Sekoittele välillä.
  2. Suikaloi kuorittu omena. Suikaloi myös taatelit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Lisää omena- ja taateliviipaleet kaalin joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään voimakkaasti vatkaten ja lisää salaatin joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan 2–3 tunniksi tai yön yli. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (16 arviota)

  • Kitti
    6 vuotta sitten
    Tosi hyvä!