Joulun pähkinä-hedelmäleipä
Pähkinä-hedelmäleipä on herkullinen ja sopii mainiosti myös tuliaiseksi!
2 kplyli 60 min240 kcal / 100 g
Ainekset
2 kpl
- 125g(n. 18 kpl)Pirkka pehmeitä taateleita
- 125g(n. 18 kpl)Pirkka pehmeitä aprikooseja
- 1/2lvettä tai maitoa
- 2tlsuolaa
- 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
- 1ps(150 g)Pirkka hasselpähkinöitä
- n. 10dlhiivaleipävehnäjauhoja
- 1/2dlöljyä
Voiteluun
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa taatelit ja aprikoosit saksilla pieniksi paloiksi.
- Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää kuivahedelmät ja pähkinät. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa 20-30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Leivo leiviksi ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. Kohota leipiä liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
- Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja voitele paistopinta vaahterasiirapilla, jos haluat kiiltävän pinnan.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 240 kcal1 000 kJ
- Proteiinia 6,22 g
- Hiilihydraatteja29,6 g
- Rasvaa10,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tosi helppo ohje ja oikein makoisia leipiä näyttäisi olevan tulossa joulupöytään. Tein itse rouheiseen sämpyläjauhoon tällä erää.