• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulun pähkinä-hedelmäleipä

Joulun pähkinä-hedelmäleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 240 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Voiteluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa taatelit ja aprikoosit saksilla pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää kuivahedelmät ja pähkinät. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa 20-30 minuuttia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Leivo leiviksi ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. Kohota leipiä liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
  4. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja voitele paistopinta vaahterasiirapilla, jos haluat kiiltävän pinnan.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia6,22 g
  • Hiilihydraatteja29,6 g
  • Rasvaa10,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua