• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin punakaali

Lämmin punakaali saa makua omenasta, sipulista, siirapista ja etikasta.
Lämmin punakaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 87 kcal / annos (140g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gpunakaalia
    • 1rklvoita tai öljyä
    • 1(200 g)omena
    • 1/2(70 g)(puna)sipulia
    • 1dlvettä
    • n. 1/2dlsiirappia
    • 1/2dlpunaviinietikkaa tai punajuurilientä
    • n. 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva kattilassa, lisää kaali ja sekoittele, kunnes suikaleet hieman pehmenevät.
  2. Leikkaa kuorittu omena kuutioiksi ja hienonna sipuli. Lisää punakaalin joukkoon omena, sipuli, vesi, siirappi, etikka ja suola.
  3. Hauduta kannen alla 45-60 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa esimerkiksi possun, makkaroiden tai muiden liharuokien lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 87 kcal364 kJ
  • Proteiinia1,13 g
  • Hiilihydraatteja15,2 g
  • Rasvaa2,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille