• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mausteinen punakaali

Mausteiden kanssa hiljalleen haudutettu punakaali sopii lisäkkeeksi jouluruokien, mutta myös riistan kanssa tarjottavaksi.
Mausteinen punakaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 66 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1/2(n. 700 g)punakaalia
    • 1iso hapan omena
    • 1kookas punasipuli
    • 1rklvoita
    • 2kokonaista neilikkaa
    • 5kokonaista maustepippuria
    • 1/2rklpunaviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 2-3rklmustaherukkamehua tai mustaherukkahyytelöä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali, kuorittu sipuli ja omena kuorineen. Sulata voi tilavassa kattilassa ja lisää kaali-, sipuli- ja omenasuikaleet. Kuumenna koko ajan sekoittaen.
  2. Lisää mausteet ja anna kaalin hautua kannen alla runsas puoli tuntia. Mausta kypsä kaali suolalla, viinietikalla ja mustaherukkamehulla. Tarjoa kalkkunan tai kinkun kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 66 kcal279 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille