Mausteinen punakaali
Mausteiden kanssa hiljalleen haudutettu punakaali sopii lisäkkeeksi jouluruokien, mutta myös riistan kanssa tarjottavaksi.
30 - 60 min66 kcal / 100 g
Ainekset
- 1/2(n. 700 g)punakaalia
- 1iso hapan omena
- 1kookas punasipuli
- 1rklvoita
- 2kokonaista neilikkaa
- 5kokonaista maustepippuria
- 1/2rklpunaviinietikkaa
- 1tlsuolaa
- 2-3rklmustaherukkamehua tai mustaherukkahyytelöä
Valmistus
30 - 60 min- Suikaloi kaali, kuorittu sipuli ja omena kuorineen. Sulata voi tilavassa kattilassa ja lisää kaali-, sipuli- ja omenasuikaleet. Kuumenna koko ajan sekoittaen.
- Lisää mausteet ja anna kaalin hautua kannen alla runsas puoli tuntia. Mausta kypsä kaali suolalla, viinietikalla ja mustaherukkamehulla. Tarjoa kalkkunan tai kinkun kanssa.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 66 kcal279 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hiukan enemmän omenaa ja voita, voit myös käyttää öljyä.