Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Nyhtökinkku ja neilikkakastikeReseptin teki kumppani

Nyhtökinkku ja neilikkakastike

Kokeile tänä jouluna suussa sulavaa, 24 tuntia haudutettua luullista nyhtökinkkua ja neilikkakastiketta.

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta
    • 1(n. 6 kg)tuoresuolattu kinkku potkalla

Kastike

    • 2lkinkun paistolientä
    • 2kgfariinisokeria
    • 1sitruunan kuori ja mehu
    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 10maustepippuria
    • 2rklneilikoita
    • 2laakerinlehteä
    • 1/2dlpunaviinietikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata kinkku pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta sulatettu kinkku huoneenlämpöön 6 h ennen paistamista. Laita huoneenlämpöinen kinkku paistopussiin, leikkaa pussin yksi kulma auki ja aseta pussi uunipellille niin, että auki leikatusta kulmasta ei valu nesteitä ulos. Kypsennä 85 asteisessa uunissa 24 tuntia. Anna kinkun jäähtyä hetki ja ota paistopussiin valunut paistoliemi talteen. Poista kinkusta verkko ja nahka.
  2. Tee kastike. Laita kinkun paistoliemi kattilaan ja lisää fariinisokeri. Jos paistolientä ei ole tullut reseptissä tarvittavaa määrää, jatka lientä vedellä. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes liemi on muuttunut siirappimaiseksi. Lisää liemeen yhden sitruunan kuori, maustepippurit, neilikat ja laakerinlehti. Hauduta vielä 20-30 minuuttia tai kunnes lientä on jäljellä noin ½ l. Siivilöi liemi ja siirrä se takaisin kattilaan. Lisää punaviinietikka ja 1 rkl sitruunamehua ja jatka haudutusta vielä 10 minuuttia.
  3. Valele kinkun pinta kauttaaltaan kevyesti kastikkeella ja koristele raastetulla sitruunan kuorella. Revi osa kinkusta ronskeiksi paloiksi ja tarjoa loput kastikkeesta erillisestä kulhosta.
  4. Kinkun uudelleenlämmitys. Siirrä kinkun palaset uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti lämmitystä kestävällä kelmulla tai foliolla. Lämmitä 80 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Lämmitä kastike ja valele kinkun palat kastikkeella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Nyhtökinkku säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa 4-5 päivää. Ylijäävän kinkun voi käyttää esimerkiksi laatikoihin, keittoihin tai vaikka hampurilaisen täytteeksi.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Fariinisokeri 500g
    Dansukker Fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,78/kpl4,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka maustepippuri jauhettu 17 g
    Pirkka maustepippuri jauhettu 17 g
    0,59/kpl34,71/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    1,25/kpl50,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    2,79/kpl82,06/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    1,29/kpl86,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl197,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl247,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    2,89/kpl96,33/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Druvan punaviinietikka 300ml
    Druvan punaviinietikka 300ml
    2,35/kpl7,83/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Rajamäen punaviinietikka 0,4 l
    Rajamäen punaviinietikka 0,4 l
    2,99/kpl7,48/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Filos 350ml punaviinietikka
    Filos 350ml punaviinietikka
    1,95/kpl5,57/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua
  • Lusikka seisoo31.12.2018

    Hetken kyllä saa keitellä, että 2 litraa nestettä ja 2 kg sokeria keittyy 0,5 litraan. Kolmatta tuntia tuli keitettyä soosia, ja silti taisi kastiketta jäädä ainakin puolitoista litraa, ellei enemmän. Hyvää siitä silti tuli!

  • Tinuski29.12.2018

    Mikä meni vikaan? 4kg kinkku ei ollut ylikypsä nyhtökinkku 24tuntia oltuaan 80asteessa Kastikkeen tein ihan ohjeen mukaan...ei tullut siirappimaisen paksua, vaikka keitin ekassa vaiheessa pidempäänkin. Maku oli muuten erinomainen, mutta aivan liian makea. Ajatus on hyvä. Oon kyllä paistanut nyhtöpossua pienemmästä lihapalasta, lämpöä uunissa 150 pari tuntia ja lisäksi 100 2-4 h, jonka jälkeen on ihan murentunut käsiin.

  • K-Kuluttajapalvelu29.12.2018

    Tinuski, harmillista kuulla, että resepti ei ole toiminut toivotulla tavalla. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijälle.

  • Ei uskalla testata23.12.2018

    Aika paljon on fariinisokeria vai onko käynyt jokin painovirhe paholainen?

  • Nipa22.12.2018

    Mikä olis tälle sopivan raikas lisuke 🤔

  • Pippuri22.12.2018

    Miten valmistan nyhtökinkun 2,5 kilon kinkusta?

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2018

    Pippuri, nyhtökinkun voi valmistaa hyvin myös pienemmästäkin kinkusta. Kinkun reseptissä mainittua paistoaikaa voi lyhentää noin 4 tunnilla eli 20 tuntiin.

  • Mir19.12.2018

    Hyvältä näyttää, mutta kenellä on mahdollisuus varata uuni 24 tunniksi kun pitäisi paljon muutakin ehtiä valmistamaan etukäteen?

  • K-Kuluttajapalvelu19.12.2018

    Mir, nyhtökinkun voi valmistaa hyvin myös pienemmästäkin kinkusta. Kinkun reseptissä mainittua paistoaikaa voi lyhentää 4 tunnilla eli 20 tuntiin.

  • Sandra19.12.2018

    Tämä erikoisuus kiinnostaisi valmistaa joulupöytään. Onko jotain ongelmaa, ettei voisi valmistaa saman laista pienemmästä esimerkiksi 3kg kinkusta?

  • Airi1.12.2018

    Hyvältä kuulostava resepti! Mutta ovatko kastikkeen mittasuhteet oikeat? 2 litraa lientä, 2 kiloa fariinisokeria ja keitetään neljäsosaan. Kuulostaa hurjalta.

  • K-Kuluttajapalvelu1.12.2018

    Airi, kastikkeesta on tarkoitus tulla siirappimaisen paksu, joten mittasuhteet ovat oikein.