Nyhtökinkku ja neilikkakastike
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 6 kg) | tuoresuolattu kinkku potkalla tai |
Kastike | |
---|---|
2 l | kinkun paistolientä tai |
2 kg | fariinisokeria tai |
1 | sitruunan kuori ja mehu tai |
1 | sitruunan kuori raastettuna tai |
10 | maustepippuria tai |
2 rkl | neilikoita tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1/2 dl | punaviinietikkaa tai |
Valmistus
Sulata kinkku pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta sulatettu kinkku huoneenlämpöön 6 h ennen paistamista. Laita huoneenlämpöinen kinkku paistopussiin, leikkaa pussin yksi kulma auki ja aseta pussi uunipellille niin, että auki leikatusta kulmasta ei valu nesteitä ulos. Kypsennä 85 asteisessa uunissa 24 tuntia. Anna kinkun jäähtyä hetki ja ota paistopussiin valunut paistoliemi talteen. Poista kinkusta verkko ja nahka.
Tee kastike. Laita kinkun paistoliemi kattilaan ja lisää fariinisokeri. Jos paistolientä ei ole tullut reseptissä tarvittavaa määrää, jatka lientä vedellä. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes liemi on muuttunut siirappimaiseksi. Lisää liemeen yhden sitruunan kuori, maustepippurit, neilikat ja laakerinlehti. Hauduta vielä 20–30 minuuttia tai kunnes lientä on jäljellä noin ½ l. Siivilöi liemi ja siirrä se takaisin kattilaan. Lisää punaviinietikka ja 1 rkl sitruunamehua ja jatka haudutusta vielä 10 minuuttia.
Valele kinkun pinta kauttaaltaan kevyesti kastikkeella ja koristele raastetulla sitruunan kuorella. Revi osa kinkusta ronskeiksi paloiksi ja tarjoa loput kastikkeesta erillisestä kulhosta.
Kinkun uudelleenlämmitys. Siirrä kinkun palaset uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti lämmitystä kestävällä kelmulla tai foliolla. Lämmitä 80 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Lämmitä kastike ja valele kinkun palat kastikkeella.
Vinkki! Nyhtökinkku säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa 4–5 päivää. Ylijäävän kinkun voi käyttää esimerkiksi laatikoihin, keittoihin tai vaikka hampurilaisen täytteeksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Meira Neilikka 15g kok pussi mausteHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Rajamäen punaviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,85/kpl3,70/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,49/kpl49,80/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,19/kpl59,50/kg
- Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15gHinta 2,29/kpl152,67/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Filos 350ml punaviinietikkaHinta 2,15/kpl6,14/l
- Druvan punaviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min3,7(150 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- yli 60 min3,9(40 arviota)
- yli 60 min4,2(48 arviota)
- yli 60 min3,7(20 arviota)
- yli 60 min3,4(38 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
Arvostele resepti
- Lusikka seisoo4 vuotta sittenHetken kyllä saa keitellä, että 2 litraa nestettä ja 2 kg sokeria keittyy 0,5 litraan. Kolmatta tuntia tuli keitettyä soosia, ja silti taisi kastiketta jäädä ainakin puolitoista litraa, ellei enemmän. Hyvää siitä silti tuli!
- Tinuski4 vuotta sittenMikä meni vikaan? 4kg kinkku ei ollut ylikypsä nyhtökinkku 24tuntia oltuaan 80asteessa Kastikkeen tein ihan ohjeen mukaan...ei tullut siirappimaisen paksua, vaikka keitin ekassa vaiheessa pidempäänkin. Maku oli muuten erinomainen, mutta aivan liian makea. Ajatus on hyvä. Oon kyllä paistanut nyhtöpossua pienemmästä lihapalasta, lämpöä uunissa 150 pari tuntia ja lisäksi 100 2-4 h, jonka jälkeen on ihan murentunut käsiin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTinuski, harmillista kuulla, että resepti ei ole toiminut toivotulla tavalla. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijälle.
- Ei uskalla testata4 vuotta sittenAika paljon on fariinisokeria vai onko käynyt jokin painovirhe paholainen?
- Nipa4 vuotta sittenMikä olis tälle sopivan raikas lisuke 🤔
- Pippuri4 vuotta sittenMiten valmistan nyhtökinkun 2,5 kilon kinkusta?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPippuri, nyhtökinkun voi valmistaa hyvin myös pienemmästäkin kinkusta. Kinkun reseptissä mainittua paistoaikaa voi lyhentää noin 4 tunnilla eli 20 tuntiin.
- Mir4 vuotta sittenHyvältä näyttää, mutta kenellä on mahdollisuus varata uuni 24 tunniksi kun pitäisi paljon muutakin ehtiä valmistamaan etukäteen?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMir, nyhtökinkun voi valmistaa hyvin myös pienemmästäkin kinkusta. Kinkun reseptissä mainittua paistoaikaa voi lyhentää 4 tunnilla eli 20 tuntiin.
- Sandra4 vuotta sittenTämä erikoisuus kiinnostaisi valmistaa joulupöytään. Onko jotain ongelmaa, ettei voisi valmistaa saman laista pienemmästä esimerkiksi 3kg kinkusta?
- Airi4 vuotta sittenHyvältä kuulostava resepti! Mutta ovatko kastikkeen mittasuhteet oikeat? 2 litraa lientä, 2 kiloa fariinisokeria ja keitetään neljäsosaan. Kuulostaa hurjalta.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAiri, kastikkeesta on tarkoitus tulla siirappimaisen paksu, joten mittasuhteet ovat oikein.