Nyhtökinkku ja neilikkakastikeReseptin teki kumppani

Nyhtökinkku ja neilikkakastike

Kokeile tänä jouluna suussa sulavaa, 24 tuntia haudutettua luullista nyhtökinkkua ja neilikkakastiketta.

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta
    • 1(n. 6 kg)tuoresuolattu kinkku potkalla

Kastike

    • 2lkinkun paistolientä
    • 2kgfariinisokeria
    • 1sitruunan kuori ja mehu
    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 10maustepippuria
    • 2rklneilikoita
    • 2laakerinlehteä
    • 1/2dlpunaviinietikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata kinkku pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta sulatettu kinkku huoneenlämpöön 6 h ennen paistamista. Laita huoneenlämpöinen kinkku paistopussiin, leikkaa pussin yksi kulma auki ja aseta pussi uunipellille niin, että auki leikatusta kulmasta ei valu nesteitä ulos. Kypsennä 85 asteisessa uunissa 24 tuntia. Anna kinkun jäähtyä hetki ja ota paistopussiin valunut paistoliemi talteen. Poista kinkusta verkko ja nahka.
  2. Tee kastike. Laita kinkun paistoliemi kattilaan ja lisää fariinisokeri. Jos paistolientä ei ole tullut reseptissä tarvittavaa määrää, jatka lientä vedellä. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes liemi on muuttunut siirappimaiseksi. Lisää liemeen yhden sitruunan kuori, maustepippurit, neilikat ja laakerinlehti. Hauduta vielä 20-30 minuuttia tai kunnes lientä on jäljellä noin ½ l. Siivilöi liemi ja siirrä se takaisin kattilaan. Lisää punaviinietikka ja 1 rkl sitruunamehua ja jatka haudutusta vielä 10 minuuttia.
  3. Valele kinkun pinta kauttaaltaan kevyesti kastikkeella ja koristele raastetulla sitruunan kuorella. Revi osa kinkusta ronskeiksi paloiksi ja tarjoa loput kastikkeesta erillisestä kulhosta.
  4. Kinkun uudelleenlämmitys. Siirrä kinkun palaset uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti lämmitystä kestävällä kelmulla tai foliolla. Lämmitä 80 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Lämmitä kastike ja valele kinkun palat kastikkeella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Nyhtökinkku säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa 4-5 päivää. Ylijäävän kinkun voi käyttää esimerkiksi laatikoihin, keittoihin tai vaikka hampurilaisen täytteeksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille