Nyhtökinkku ja neilikkakastikeReseptin takana kumppani

Nyhtökinkku ja neilikkakastike

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokeile tänä jouluna suussa sulavaa, 24 tuntia haudutettua luullista nyhtökinkkua ja neilikkakastiketta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

16 annosta
1 (n. 6 kg)
 
tuoresuolattu kinkku potkalla
tai

Kastike

2 l
 
kinkun paistolientä
tai
2 kg
 
fariinisokeria
tai
1
 
sitruunan kuori ja mehu
tai
1
 
sitruunan kuori raastettuna
tai
10
 
maustepippuria
tai
2 rkl
 
neilikoita
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
1/2 dl
 
punaviinietikkaa
tai

Ravintosisältö

Energia
2 204 kJ / 527 kcal
Rasva
23,9 g
josta tyydyttynyttä
8,3 g
Hiilihydraatit
48,9 g
josta sokereita
47,8 g
Proteiini
28,6 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sulata kinkku pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta sulatettu kinkku huoneenlämpöön 6 h ennen paistamista. Laita huoneenlämpöinen kinkku paistopussiin, leikkaa pussin yksi kulma auki ja aseta pussi uunipellille niin, että auki leikatusta kulmasta ei valu nesteitä ulos. Kypsennä 85 asteisessa uunissa 24 tuntia. Anna kinkun jäähtyä hetki ja ota paistopussiin valunut paistoliemi talteen. Poista kinkusta verkko ja nahka.
Tee kastike. Laita kinkun paistoliemi kattilaan ja lisää fariinisokeri. Jos paistolientä ei ole tullut reseptissä tarvittavaa määrää, jatka lientä vedellä. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes liemi on muuttunut siirappimaiseksi. Lisää liemeen yhden sitruunan kuori, maustepippurit, neilikat ja laakerinlehti. Hauduta vielä 20–30 minuuttia tai kunnes lientä on jäljellä noin ½ l. Siivilöi liemi ja siirrä se takaisin kattilaan. Lisää punaviinietikka ja 1 rkl sitruunamehua ja jatka haudutusta vielä 10 minuuttia.
Valele kinkun pinta kauttaaltaan kevyesti kastikkeella ja koristele raastetulla sitruunan kuorella. Revi osa kinkusta ronskeiksi paloiksi ja tarjoa loput kastikkeesta erillisestä kulhosta.
Kinkun uudelleenlämmitys. Siirrä kinkun palaset uunivuokaan ja peitä vuoka tiiviisti lämmitystä kestävällä kelmulla tai foliolla. Lämmitä 80 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Lämmitä kastike ja valele kinkun palat kastikkeella.

Vinkki! Nyhtökinkku säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa 4–5 päivää. Ylijäävän kinkun voi käyttää esimerkiksi laatikoihin, keittoihin tai vaikka hampurilaisen täytteeksi.

Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    65,38/kg
  • Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Hinta 1,39/kpl
    92,67/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
  • Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,29/kpl
    152,67/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Druvan punaviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Filos 350ml punaviinietikka
    Hinta 2,15/kpl
    6,14/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (45 arviota)

  • Nakkivaras
    1 vuosi sitten
    Mikä mahtaa olla noin kinkun sisälämpötila kun se on nyhdettävissä? Pystyisi hiukan seurailemaan lämpömittarilla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Nakkivaras, nyhtökinkun sisälämpötila on noin 90 astetta.
  • Lusikka seisoo
    6 vuotta sitten
    Hetken kyllä saa keitellä, että 2 litraa nestettä ja 2 kg sokeria keittyy 0,5 litraan. Kolmatta tuntia tuli keitettyä soosia, ja silti taisi kastiketta jäädä ainakin puolitoista litraa, ellei enemmän. Hyvää siitä silti tuli!
  • Tinuski
    6 vuotta sitten
    Mikä meni vikaan? 4kg kinkku ei ollut ylikypsä nyhtökinkku 24tuntia oltuaan 80asteessa Kastikkeen tein ihan ohjeen mukaan...ei tullut siirappimaisen paksua, vaikka keitin ekassa vaiheessa pidempäänkin. Maku oli muuten erinomainen, mutta aivan liian makea. Ajatus on hyvä. Oon kyllä paistanut nyhtöpossua pienemmästä lihapalasta, lämpöä uunissa 150 pari tuntia ja lisäksi 100 2-4 h, jonka jälkeen on ihan murentunut käsiin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tinuski, harmillista kuulla, että resepti ei ole toiminut toivotulla tavalla. Välitämme palautteesi eteenpäin reseptin tekijälle.
  • Ei uskalla testata
    6 vuotta sitten
    Aika paljon on fariinisokeria vai onko käynyt jokin painovirhe paholainen?
  • Nipa
    6 vuotta sitten
    Mikä olis tälle sopivan raikas lisuke 🤔
  • Pippuri
    6 vuotta sitten
    Miten valmistan nyhtökinkun 2,5 kilon kinkusta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Pippuri, nyhtökinkun voi valmistaa hyvin myös pienemmästäkin kinkusta. Kinkun reseptissä mainittua paistoaikaa voi lyhentää noin 4 tunnilla eli 20 tuntiin.
  • Mir
    6 vuotta sitten
    Hyvältä näyttää, mutta kenellä on mahdollisuus varata uuni 24 tunniksi kun pitäisi paljon muutakin ehtiä valmistamaan etukäteen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Mir, nyhtökinkun voi valmistaa hyvin myös pienemmästäkin kinkusta. Kinkun reseptissä mainittua paistoaikaa voi lyhentää 4 tunnilla eli 20 tuntiin.
  • Sandra
    6 vuotta sitten
    Tämä erikoisuus kiinnostaisi valmistaa joulupöytään. Onko jotain ongelmaa, ettei voisi valmistaa saman laista pienemmästä esimerkiksi 3kg kinkusta?
  • Airi
    6 vuotta sitten
    Hyvältä kuulostava resepti! Mutta ovatko kastikkeen mittasuhteet oikeat? 2 litraa lientä, 2 kiloa fariinisokeria ja keitetään neljäsosaan. Kuulostaa hurjalta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Airi, kastikkeesta on tarkoitus tulla siirappimaisen paksu, joten mittasuhteet ovat oikein.