JoulupavlovaReseptin takana kumppani

Joulupavlova

Joulupöydän juhlava kakku syntyy marengista, kerma-rahkavaahdosta, tuoreista luumuista ja ripauksesta lakritsia. Joulupavlova on sopiva herkku makean ystävälle.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 4ison kananmunan valkuaista
    • 3dlhienoa sokeria
    • 1sitruunan mehu
    • 1dltomusokeria
    • 1/2dlmaissitärkkelystä (Maizena)

Haudutetut luumut

    • 1/2dl(250 g)tuoretta punaista tai keltaista luumua
    • 1 3/4dlvettä
    • 2dlsokeria
    • 1/2dlPirkka mustaherukkamehutiivistettä

Kerma-rahkavaahto

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista marenki. Laita huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kulhoon. Täytä kattila noin puoleen väliin saakka vedellä, kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi. Nosta kulho höyryävän kattilan päälle ja sekoita vispilällä, kunnes seos on reilusti kädenlämpöistä (yli 40 astetta). Siirrä seos pois kattilan päältä ja vatkaa hetki sähkövispilällä keskinopeudella. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkausta, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Sekoita tomusokeri ja Maizena ja lisää ne siivilän läpi seokseen lastalla kevyesti nostellen.
  2. Piirrä leivinpaperille kaksi rengasta (⍬ noin 20 cm) esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Laita leivinpaperi pellille, piirretty puoli alaspäin. Siirrä marenkimassa pursotinpussiin ja pursota siitä kaksi saman kokoista kiekkoa viivoja apuna käyttäen. Pursotus on noin 3 cm:n korkuinen. Kypsennä marenkia 125 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 100 astetta) 90 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle noin tunniksi. Irrota marengit leivinpaperista.
  3. Valmista luumut. Halkaise luumut 2 osaan ja poista kivet. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Pudota lämpö matalaksi. Lisää sokeriliemeen luumut ja mustaherukkamehu. Lisää kattilan päälle leivinpaperin, jonka keskellä on pieni reikä, josta höyry pääsee ulos. Hauduta luumuja matalalla lämmöllä (liemi ei saa kiehua) 10-15 minuuttia. Nosta luumut varovasti kulhoon ja kaada sokeriliemi päälle. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 3-4 tunniksi.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää rahka ja tomusokeri ja sekoita (vaahto saa jäädä kovaksi, jolloin se ei kakkua täytettäessä lähde valumaan).
  5. Lisään marenkikakun täytteet ja päälliset vasta juuri ennen tarjoilua. Lisää marenkipohjan päälle tasaisesti lakritsikastike. Pursota ½ kerma-rahkavaahdosta lakritsikastikkeen päälle. Aseta toinen marenkilevy päälle ja lisää loput kerma-rahkavaahdosta. Valuta luumut, poista kuoret vetämällä ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Asettele luumulohkot kakun päälle. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä, kuorituilla pistaasipähkinöillä ja muutamalla suikaleella raastettua appelsiinia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Marenkipohjat ja haudutetut luumut voi tehdä 2-3 päivää ennakkoon. Säilytä marenki kuivassa paikassa ja huoneenlämmössä esimerkiksi ilmatiiviissä rasiassa tai kelmuun käärittynä. Luumut säilyvät jääkaapissa sokeriliemessä ja kuoret poistetaan vasta ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,49/kpl2,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna Primofiori 500g
    Sitruuna Primofiori 500g
    1,00/kpl2,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Luumu punainen
    Luumu punainen
    4,29/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Luumu tumma 500g 1lk
    Luumu tumma 500g 1lk
    2,00/kpl4,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    0,99/kpl4,95/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    2,85/kpl8,64/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,39/kpl5,56/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    1,05/kpl4,20/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    -15 %2,003 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-15 %
    0,79/kpl3,16/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka lakritsikastike 300g
    Pirkka lakritsikastike 300g
    2,65/kpl8,83/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Granaattiomena
    Granaattiomena
    5,95/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    2,59/kpl20,72/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Appelsiini
    Appelsiini
    0,35/kpl1,29/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,43/kpl1,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu appelsiini
    Pirkka Luomu appelsiini
    2,49/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua