Joulupavlova
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
4 | ison kananmunan valkuaista tai |
3 dl | hienoa sokeria tai |
1 | sitruunan mehu tai |
1 dl | tomusokeria tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
Haudutetut luumut | |
---|---|
1/2 dl (250 g) | tuoretta punaista tai keltaista luumua tai |
1 3/4 dl | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | tai |
Kerma-rahkavaahto | |
2 dl | tai |
2 prk (à 250 g) | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
Lisäksi | |
1 dl | Pirkka lakritsikastiketta tai |
1/2 | granaattiomenan siemenet tai |
1/2 ps (125 g) | tai |
appelsiinin kuorta raastettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 550 kJ / 371 kcal |
Rasva | 11,1 g |
josta tyydyttynyttä | 4,4 g |
Hiilihydraatit | 57,3 g |
josta sokereita | 51,5 g |
Proteiini | 8,4 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Valmista marenki. Laita huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kulhoon. Täytä kattila noin puoleen väliin saakka vedellä, kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi. Nosta kulho höyryävän kattilan päälle ja sekoita vispilällä, kunnes seos on reilusti kädenlämpöistä (yli 40 astetta). Siirrä seos pois kattilan päältä ja vatkaa hetki sähkövispilällä keskinopeudella. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkausta, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Sekoita tomusokeri ja Maizena ja lisää ne siivilän läpi seokseen lastalla kevyesti nostellen.
Piirrä leivinpaperille kaksi rengasta (⍬ noin 20 cm) esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Laita leivinpaperi pellille, piirretty puoli alaspäin. Siirrä marenkimassa pursotinpussiin ja pursota siitä kaksi saman kokoista kiekkoa viivoja apuna käyttäen. Pursotus on noin 3 cm:n korkuinen. Kypsennä marenkia 125 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 100 astetta) 90 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle noin tunniksi. Irrota marengit leivinpaperista.
Valmista luumut. Halkaise luumut 2 osaan ja poista kivet. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Pudota lämpö matalaksi. Lisää sokeriliemeen luumut ja mustaherukkamehu. Lisää kattilan päälle leivinpaperin, jonka keskellä on pieni reikä, josta höyry pääsee ulos. Hauduta luumuja matalalla lämmöllä (liemi ei saa kiehua) 10–15 minuuttia. Nosta luumut varovasti kulhoon ja kaada sokeriliemi päälle. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 3–4 tunniksi.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää rahka ja tomusokeri ja sekoita (vaahto saa jäädä kovaksi, jolloin se ei kakkua täytettäessä lähde valumaan).
Lisään marenkikakun täytteet ja päälliset vasta juuri ennen tarjoilua. Lisää marenkipohjan päälle tasaisesti lakritsikastike. Pursota ½ kerma-rahkavaahdosta lakritsikastikkeen päälle. Aseta toinen marenkilevy päälle ja lisää loput kerma-rahkavaahdosta. Valuta luumut, poista kuoret vetämällä ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Asettele luumulohkot kakun päälle. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä, kuorituilla pistaasipähkinöillä ja muutamalla suikaleella raastettua appelsiinia.
Vinkki! Marenkipohjat ja haudutetut luumut voi tehdä 2–3 päivää ennakkoon. Säilytä marenki kuivassa paikassa ja huoneenlämmössä esimerkiksi ilmatiiviissä rasiassa tai kelmuun käärittynä. Luumut säilyvät jääkaapissa sokeriliemessä ja kuoret poistetaan vasta ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 2,35/kpl2,35/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 lHinta 5,59/kpl10,98/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125gHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Luumu tumma 500g 1lkHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Marli perinteinen mustaherukkamehtiiviste 0,5lHinta 5,99/kpl11,78/l
- Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 lHinta 6,65/kpl11,47/l
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,55/kpl7,75/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Pirkka lakritsikastike 300gHinta 3,45/kpl11,50/kg
- GranaattiomenaHinta n. 0,99/kpl3,95/kg
- Plussa-etuEarth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinätPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl37,38/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,92/kpl3,69/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(79 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min3,1(90 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(16 arviota)
- yli 60 min4,1(66 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,6(75 arviota)
Arvostele resepti
- Lelu5 vuotta sittenNäyttää upealta!