JoulupavlovaReseptin takana kumppani

Joulupavlova

Joulupöydän juhlava kakku syntyy marengista, kerma-rahkavaahdosta, tuoreista luumuista ja ripauksesta lakritsia. Joulupavlova on sopiva herkku makean ystävälle.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 4ison kananmunan valkuaista
    • 3dlhienoa sokeria
    • 1sitruunan mehu
    • 1dltomusokeria
    • 1/2dlmaissitärkkelystä (Maizena)

Haudutetut luumut

Kerma-rahkavaahto

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista marenki. Laita huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kulhoon. Täytä kattila noin puoleen väliin saakka vedellä, kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi. Nosta kulho höyryävän kattilan päälle ja sekoita vispilällä, kunnes seos on reilusti kädenlämpöistä (yli 40 astetta). Siirrä seos pois kattilan päältä ja vatkaa hetki sähkövispilällä keskinopeudella. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkausta, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Sekoita tomusokeri ja Maizena ja lisää ne siivilän läpi seokseen lastalla kevyesti nostellen.
  2. Piirrä leivinpaperille kaksi rengasta (⍬ noin 20 cm) esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Laita leivinpaperi pellille, piirretty puoli alaspäin. Siirrä marenkimassa pursotinpussiin ja pursota siitä kaksi saman kokoista kiekkoa viivoja apuna käyttäen. Pursotus on noin 3 cm:n korkuinen. Kypsennä marenkia 125 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 100 astetta) 90 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle noin tunniksi. Irrota marengit leivinpaperista.
  3. Valmista luumut. Halkaise luumut 2 osaan ja poista kivet. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Pudota lämpö matalaksi. Lisää sokeriliemeen luumut ja mustaherukkamehu. Lisää kattilan päälle leivinpaperin, jonka keskellä on pieni reikä, josta höyry pääsee ulos. Hauduta luumuja matalalla lämmöllä (liemi ei saa kiehua) 10-15 minuuttia. Nosta luumut varovasti kulhoon ja kaada sokeriliemi päälle. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 3-4 tunniksi.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää rahka ja tomusokeri ja sekoita (vaahto saa jäädä kovaksi, jolloin se ei kakkua täytettäessä lähde valumaan).
  5. Lisään marenkikakun täytteet ja päälliset vasta juuri ennen tarjoilua. Lisää marenkipohjan päälle tasaisesti lakritsikastike. Pursota ½ kerma-rahkavaahdosta lakritsikastikkeen päälle. Aseta toinen marenkilevy päälle ja lisää loput kerma-rahkavaahdosta. Valuta luumut, poista kuoret vetämällä ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Asettele luumulohkot kakun päälle. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä, kuorituilla pistaasipähkinöillä ja muutamalla suikaleella raastettua appelsiinia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Marenkipohjat ja haudutetut luumut voi tehdä 2-3 päivää ennakkoon. Säilytä marenki kuivassa paikassa ja huoneenlämmössä esimerkiksi ilmatiiviissä rasiassa tai kelmuun käärittynä. Luumut säilyvät jääkaapissa sokeriliemessä ja kuoret poistetaan vasta ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,37/kpl1,99/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,92/kpl5,49/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Luumu tumma ulkomainen
    Luumu tumma ulkomainen
    3,19/kg
  • Luumu tumma
    Luumu tumma
    1,99/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    4,29/kpl8,38/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    0,99/kpl4,95/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    2,89/kpl8,76/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,39/kpl5,56/kg
  • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    1,05/kpl4,20/kg
  • Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    0,79/kpl3,16/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka lakritsikastike 300g
    Pirkka lakritsikastike 300g
    2,65/kpl8,83/kg
  • Granaattiomena
    Granaattiomena
    3,29/kpl10,95/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    2,99/kpl23,92/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,52/kpl1,89/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua