JoulupavlovaReseptin takana kumppani

Joulupavlova

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Joulupöydän juhlava kakku syntyy marengista, kerma-rahkavaahdosta, tuoreista luumuista ja ripauksesta lakritsia. Joulupavlova on sopiva herkku makean ystävälle.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
4
 
ison kananmunan valkuaista
tai
3 dl
 
hienoa sokeria
tai
1
 
sitruunan mehu
tai
1 dl
 
tomusokeria
tai
1/2 dl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai

Haudutetut luumut

1/2 dl (250 g)
 
tuoretta punaista tai keltaista luumua
tai
1 3/4 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
tai

Kerma-rahkavaahto

2 dl
 
tai
2 prk (à 250 g)
 
tai
1 dl
 
tomusokeria
tai

Lisäksi

1 dl
 
Pirkka lakritsikastiketta
tai
1/2
 
granaattiomenan siemenet
tai
1/2 ps (125 g)
 
tai
 
appelsiinin kuorta raastettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 550 kJ / 371 kcal
Rasva
11,1 g
josta tyydyttynyttä
4,4 g
Hiilihydraatit
57,3 g
josta sokereita
51,5 g
Proteiini
8,4 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista marenki. Laita huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kulhoon. Täytä kattila noin puoleen väliin saakka vedellä, kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi. Nosta kulho höyryävän kattilan päälle ja sekoita vispilällä, kunnes seos on reilusti kädenlämpöistä (yli 40 astetta). Siirrä seos pois kattilan päältä ja vatkaa hetki sähkövispilällä keskinopeudella. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkausta, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Sekoita tomusokeri ja Maizena ja lisää ne siivilän läpi seokseen lastalla kevyesti nostellen.

Piirrä leivinpaperille kaksi rengasta (⍬ noin 20 cm) esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Laita leivinpaperi pellille, piirretty puoli alaspäin. Siirrä marenkimassa pursotinpussiin ja pursota siitä kaksi saman kokoista kiekkoa viivoja apuna käyttäen. Pursotus on noin 3 cm:n korkuinen. Kypsennä marenkia 125 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 100 astetta) 90 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle noin tunniksi. Irrota marengit leivinpaperista.

Valmista luumut. Halkaise luumut 2 osaan ja poista kivet. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Pudota lämpö matalaksi. Lisää sokeriliemeen luumut ja mustaherukkamehu. Lisää kattilan päälle leivinpaperin, jonka keskellä on pieni reikä, josta höyry pääsee ulos. Hauduta luumuja matalalla lämmöllä (liemi ei saa kiehua) 10–15 minuuttia. Nosta luumut varovasti kulhoon ja kaada sokeriliemi päälle. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 3–4 tunniksi.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää rahka ja tomusokeri ja sekoita (vaahto saa jäädä kovaksi, jolloin se ei kakkua täytettäessä lähde valumaan).

Lisään marenkikakun täytteet ja päälliset vasta juuri ennen tarjoilua. Lisää marenkipohjan päälle tasaisesti lakritsikastike. Pursota ½ kerma-rahkavaahdosta lakritsikastikkeen päälle. Aseta toinen marenkilevy päälle ja lisää loput kerma-rahkavaahdosta. Valuta luumut, poista kuoret vetämällä ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Asettele luumulohkot kakun päälle. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä, kuorituilla pistaasipähkinöillä ja muutamalla suikaleella raastettua appelsiinia.

Vinkki! Marenkipohjat ja haudutetut luumut voi tehdä 2–3 päivää ennakkoon. Säilytä marenki kuivassa paikassa ja huoneenlämmössä esimerkiksi ilmatiiviissä rasiassa tai kelmuun käärittynä. Luumut säilyvät jääkaapissa sokeriliemessä ja kuoret poistetaan vasta ennen tarjoilua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,35/kpl
    2,35/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
    Hinta 5,59/kpl
    10,98/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Luumu tumma 500g 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    4,58/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Marli perinteinen mustaherukkamehtiiviste 0,5l
    Hinta 5,99/kpl
    11,78/l
  • Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 l
    Hinta 6,65/kpl
    11,47/l
  • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/l
  • Pirkka lakritsikastike 300g
    Hinta 3,45/kpl
    11,50/kg
  • Granaattiomena
    Hinta n. 0,99/kpl
    3,95/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    37,38/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
  • Pirkka Luomu appelsiini
    Hinta n. 0,92/kpl
    3,69/kg
  • Appelsiini Bruno
    Hinta n. 0,94/kpl
    3,49/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (40 arviota)

  • Lelu
    5 vuotta sitten
    Näyttää upealta!