• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marenkipiparit

Marenkipipareissa maistuu appelsiinin kuorella maustettu marenki. Valmistat piparit helposti valmiista piparkakkutaikinasta.
Marenkipiparit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

48 kpl
    • 1pkt(500 g)valmista piparitaikinaa (Sunnuntai)
    • 1valkuainen
    • 1dlerikoishienoa sokeria (Siro)
    • 1/2appelsiinin raastettu kuori

Valmistus

yli 60 min
  1. Jaa sulanut taikina kahtia ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen (15 x 30 cm) muotoiseksi levyksi. Peitä levyt muovilla, etteivät ne kuivu.
  2. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri siihen pieninä erinä. Sekoita lopuksi marenkivaahdon joukkoon raastettu appelsiininkuori. Jaa marenki tasan taikinalevyille ja levitä.
  3. Kääri levyt pitkältä sivulta löyhäksi rullaksi. Nosta rullat leikkuulaudan päällä pakastimeen 30-45 minuutiksi, jotta viipalointi käy helpommin.
  4. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 24 osaan. Muotoile viipaleet pyöreiksi leivinpaperin päälle pellille. Pyyhkäise pursunut marenki veitsenkärjellä takaisin kierteen päälle.
  5. Paista pipareita 150-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä pellillä, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet. Irrota ne paperista lastalla ja säilytä ilmavassa rasiassa. Tarjoa marenkipipareita glögin tai kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 44 kcal184 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14