LuumupavlovaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Luumupavlova

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Luumupavlovassa marenkilevyt täytetään kermaisella luumurahkalla. Koristele pavlova suklaakastikkeella ja lempihedelmilläsi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Marenki

4
 
tai
2 1/2 dl
 
tai
1 tl
 
väkiviinaetikkaa
tai
1 tl
 
perunajauhoja
tai

Täyte

1 tlk (2 dl)
 
Pirkka vispikermaa
tai
2 prk (à 200 g)
 
Valio maustettua rahkaa, luumu-kaneli
tai

Lisäksi

 
Pirkka suklaakastiketta, tuubi
tai
3
 
tuoretta viikunaa
tai
1/2
 
granaattiomenan siemenet
tai
2–3
 
luumua
tai
1
 
Pirkka persimoni
tai
4–5
 
kumkvattia
tai
 
tai
 
tuoretta rosmariinia
tai

Valmistus

yli 60 min

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko valkuaisten rakenne kulhossa. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti sätkövatkaimella vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.

Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka.

Levitä puolet luumurahka-kermaseoksesta marengille. Valuta pinnalle suklaakastiketta raitoina.

Nosta toinen marenkilevy edellisen pinnalle ja levitä sille loppu luumurahkaseos. Koristele pavlova erilaisilla pilkotuilla hedelmillä sekä rosmariinin oksilla. Ripottele pinnalle lopuksi kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Viikuna tuore
    Hinta n. 0,65/kpl
    12,95/kg
  • Granaattiomena
    Hinta n. 1,99/kpl
    7,95/kg
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Pirkka suklaakastike 300g
    Hinta 3,29/kpl
    10,97/kg
  • Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomu
    Hinta 2,85/kpl
    7,13/l
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia 8 kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Hinta 2,99/kpl
    23,92/kg
  • Rosmariini ruukku Suomi
    Hinta 5,49/kpl
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
    Hinta 3,39/kpl
    10,27/l
  • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/l
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • O'hoj Jälkiruokakastike Hard Topping Maitosuklaa 300g
    Hinta 5,19/kpl
    17,30/kg
  • O'hoj Jälkiruokakastike Suklaa 350g
    Hinta 5,19/kpl
    14,83/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Earth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,50/2 kpl
    34,38/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl
  • Taffel pähkinä paahdettu pistaasi 90g suolattu
    Hinta 4,09/kpl
    45,44/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (63 arviota)

  • Map
    9 kuukautta sitten
    Taivaallinen herkku syksyiseen/ jouluiseen pöytään! Noms!