Luumupavlova
Luumupavlovassa marenkilevyt täytetään kermaisella luumurahkalla. Koristele pavlova suklaakastikkeella ja lempihedelmilläsi. Noin 2,40 €/annos*
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
Marenki
- 2 1/2dlPirkka sokeria
- 1tlväkiviinaetikkaa
- 1tlperunajauhoja
Täyte
- 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
- 2prk(à 200 g)Valio maustettua rahkaa, luumu-kaneli
Lisäksi
- Pirkka suklaakastiketta, tuubi
- 3tuoretta viikunaa
- 1/2granaattiomenan siemenet
- 2-3luumua
- 1Pirkka persimoni
- 4-5kumkvattia
- tuoretta rosmariinia
Valmistus
yli 60 min- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko valkuaisten rakenne kulhossa. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti sätkövatkaimella vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
- Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka.
- Levitä puolet luumurahka-kermaseoksesta marengille. Valuta pinnalle suklaakastiketta raitoina.
- Nosta toinen marenkilevy edellisen pinnalle ja levitä sille loppu luumurahkaseos. Koristele pavlova erilaisilla pilkotuilla hedelmillä sekä rosmariinin oksilla. Ripottele pinnalle lopuksi kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi