• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
PiimäpannacottaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piimäpannacotta

Trendikäs piimä sopii moneen. Piimäpannacotta on herkullinen ja juhlava jälkiruoka. Mustikoiden tilalle voit kokeilla myös muita suomalaisia marjoja. N. 0,45€/annos*.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 4dlPirkka laktoositonta rasvatonta piimää
    • 3liivatelehteä
    • 1dlsokeria
    • 1 1/2tlvaniljasokeria
    • 2 1/2tlsitruunankuorta raastettuna

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Mittaa kerma, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta seos.
  2. Nosta kattila liedeltä. Sekoita kuumaan kermaseokseen liotetut ja kuivaksi puristellut liivatelehdet. Anna kerman jäähtyä hetki ja lisää vasta sitten piimä. (Mikäli kermaseos on liian kuumaa, piimä saattaa juoksettua. Älä kuitenkaan anna kermaseoksen jäähtyä liikaa kattilassa, jotta se ei ehdi hyytyä).
  3. Jaa pannacottaseos annoslaseihin ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia, mielellään yön yli.
  4. Soseuta sulatetut mustikat sauvasekoittimella, mausta sokerilla ja jaa mustikkasose hyytyneiden pannacottien päälle tai koristele kokonaisilla mustikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua