• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulusukat

Joulusukat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 421 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1pkt(500 g)valmista piparkakkutaikinaa (pakaste)

Koristeluun

    • n. 1/2dlsokeria kiinnittämiseen
    • karamelleja (esim. Aarre Arkku -karkkeja,
    • Ässä mix lakuja, salmiakkeja, englanninlakritsia,
    • ranskalaisia pastilleja, suklaaraesekoitusta)
    • sokerivesikuorrutusta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kauli taikina ohueksi ja ota siitä esimerkiksi pahvimuotilla sukanmuotoisia kuvioita. Paista pipareita 175-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia paksuuden mukaan. Anna jäähtyä pellillä.
  2. Suunnittele sukkiin karamellikuviot piparin saajan maku- ja värimieltymysten mukaan. Sulata sokeri juoksevaksi pienellä pannulla ja alenna lämpö niin että sokeri pysyy juoksevana mutta ei pala. Jos sokeri kovettuu kesken, voit lämmittää sen uudelleen juoksevaksi.
  3. Kasta karamellien pohjat sokerisulaan ja liimaa ne pipariin. Varo koskemasta kuumaan sokerisulaan. Voit käyttää apuna pinsettejä tai pihtejä. Koristele ja nimikoi sukat halutessasi sokerivesikuorrutuksella.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 421 kcal1 770 kJ
  • Proteiinia4,7 g
  • Hiilihydraatteja78,7 g
  • Rasvaa9,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu