Joulutortut
Joulutortut on helppo valmistaa pakastevoitaikinasta. Voit käyttää joulutorttuihin myös lehtitaikinaa. Koristele jäähtyneet joulutortut halutessasi tomusokerilla.
10 kplalle 30 min
Ainekset
10 kpl
- 1pkt(500 g)voitaikinalevyjä (pakaste)
- n. 2dlluumumarmeladia
Voiteluun
- kananmunaa
Valmistus
alle 30 min- Levitä voitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Sulamisaika on noin 15 minuuttia.
- Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä jokaisen neliön kulmiin vinot viillot keskustaa kohti. Käännä joka toinen kulma keskelle ja paina kiinni tiukasti kiinni.
- Voitele tortut kananmunalla ja lusikoi luumumarmeladia tortun keskelle.
- Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Täällä erilaisia joulutorttumalli vinkkejä, jos joku vaikka vielä uudeksi vuodeksi aikoo tehdä... https://tanssitytto.wordpress.com/2020/12/28/different-damson-plum-jams/
tortut aina vain samalla taikinalla jugurttipohjalle taikinantuottajat
Millä voi voidella, kun nykyään ei ole enää vanhanaikaisia pullasuteja ? On vain niitä tönkköjä silikoonisia, joita en osaa käyttää ja ne ovat vielä niin ällöruman värisiäkin ? Chéz Marius kokkikaupassakaan ei ole. Pitääkö vain jollain talouspaperilla vai mitentoimia ?
Eläin, vanhanaikaisia pullasuteja on saatavilla ainakin K-Citymarketeista. Halutessasi voit tiedustella pullasutia kaupan henkilökunnalta.
Se on helppoa valmistaikinasta,mutta entäpä kun valmista taikiaa ei ole. Olen ulkomailla
Minulla ei ole valmistaikinaa! Olen ulkomailla. Haluan leipoa joulutorttuja. Tiedän, että se on helppoa. Äitini leipoiennen tortut voista, vedestä ja jauhoista.