JoulutortutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulutortut

Joulutortut on helppo valmistaa pakastevoitaikinasta. Voit käyttää joulutorttuihin myös lehtitaikinaa. Koristele jäähtyneet joulutortut halutessasi tomusokerilla.

  • 10 kpl
  • alle 30 min

Ainekset

10 kpl
    • 1pkt(500 g)voitaikinalevyjä (pakaste)
    • n. 2dlluumumarmeladia

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä voitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Sulamisaika on noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä jokaisen neliön kulmiin vinot viillot keskustaa kohti. Käännä joka toinen kulma keskelle ja paina kiinni tiukasti kiinni.
  3. Voitele tortut kananmunalla ja lusikoi luumumarmeladia tortun keskelle.
  4. Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua
  • Eläin5.1.2019

    Millä voi voidella, kun nykyään ei ole enää vanhanaikaisia pullasuteja ? On vain niitä tönkköjä silikoonisia, joita en osaa käyttää ja ne ovat vielä niin ällöruman värisiäkin ? Chéz Marius kokkikaupassakaan ei ole. Pitääkö vain jollain talouspaperilla vai mitentoimia ?

  • K-Kuluttajapalvelu5.1.2019

    Eläin, vanhanaikaisia pullasuteja on saatavilla ainakin K-Citymarketeista. Halutessasi voit tiedustella pullasutia kaupan henkilökunnalta.

  • marjatta.tuhkunen@gmail.com24.12.2018

    Se on helppoa valmistaikinasta,mutta entäpä kun valmista taikiaa ei ole. Olen ulkomailla

  • M24.12.2018

    Minulla ei ole valmistaikinaa! Olen ulkomailla. Haluan leipoa joulutorttuja. Tiedän, että se on helppoa. Äitini leipoiennen tortut voista, vedestä ja jauhoista.