• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Limeposset

Posset on alkujaan brittiläinen jälkiruoka. Se tehdään kermasta ja sitruunasta, eikä liivatetta tarvita. Tässä versiossa käytetään limettiä.
Limeposset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 193 kcal / annos (65g)

Ainekset

4 annosta
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 3/4dlsokeria
    • 1/2dllimetinmehua
    • 1tlPirkka vaniljasokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla.
  2. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita noin 1 rkl kermaseosta limetinmehun joukkoon, jonka kuuluu juoksettua. Kaada limettiseos sen jälkeen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Jaa seos pieniin laseihin tai annoskulhoihin. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa. Tarjoa tuoreiden marjojen, kuten paloittujen mansikoiden, (pensas)mustikoiden tai vadelmien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit hyydyttää posset vinottain. Lusikoi seos kallistettujen lasien pohjalle. Siirrä ne kallellaan jääkaappiin hyytymään.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 193 kcal809 kJ
  • Proteiinia0,84 g
  • Hiilihydraatteja15,4 g
  • Rasvaa14,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9